,
03/09/2019
Arqueologia

Mira, Toca, Crea, Aprèn

Posem fil a l’agulla i, per un cop, unes jornades d’arquitectura i arqueologia seran molt més que estar dempeus escoltant als tècnics.

Aquest cap de setmana simplement, escolta, preparat o practica. Fes, desfés, equivocat, i torna a intentar fer el tovot perfecte. Para a fer un glop d’aigua, pregunta als altres assistents si és més fàcil fer un entramat vegetal. Descobreix que les teves mans són expertes o inexpertes en treballar la pedra.

No ens importa si tens 3 o 90 anys, pensem que sempre s’hi es a temps aprendre i conèixer el nostre patrimoni. Embrutat, sua, enfadat, insisteix i xala.

L’IEC Montsià estarà ajudant-te per resoldre dubtes i explicar les tècniques constructives, la base de la Biodinàmica, però seran les teves mans i el teu cap qui realitzara les estructures.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Tere Gilisbars i sóc Santjaumera. He viscut una llarga temporada a Barcelona, com molts de vosaltres, per estudis i feina. L’arqueologia, la museografia i la comunicació audiovisual són les meves passions. La meva intenció és profunditzar en l'explicació del patrimoni històric ebrenc. Comença el viatge al passat!

01/12/2020
I si aquest fos un nadal normal a aquestes alçades l’Ana (Zaera) ja ens hauria escrit un correu electrònic per preguntar-nos i votar quin dia ens anava millor per fer el sopar de l’equip del Surtdecasa.
18/03/2020
La història sempre es repeteix i ens ensenya. No és el primer cop que la humanitat s’enfronta a una gran pandèmia, i no serà l’última.
03/09/2019
Posem fil a l’agulla i, per un cop, unes jornades d’arquitectura i arqueologia seran molt més que estar dempeus escoltant als tècnics.
21/07/2019
 
11/05/2019
Ahir al vespre vaig entrar per enèsima vegada al facebook i vaig somriure al veure el nou cartell que convida a la gent de totes les edats a participar al festival “Terra Ibèrica” i us explico una mica
02/10/2018
I ara, després de les reunions gairebé clandestines, a hores poc cristianes, i mentre la gent està a casa relaxada, natros hem decidit organitzar un congrés sobre la protohistòria.
13/09/2018
Comença el nou curs i si anem revisant els llibres de text d'història, ens trobem un i altre cop amb el mateix.