Fengshui

09/01/2014

 

M’acabo de canviar de pis. Any nou, vida nova. Si faig una sinècdoque amb el pis com a vida, ja puc dir que he fet cas del refrany.

Una de les primeres coses que vaig pensar en entrar a la que es convertiria en la meua habitació, va ser:  “mira que bé, el llit no està directament mirant a la porta. Tindré bona harmonia amb l’energia Qi”.

....

 

Vale, no va anar exactament així. Simplement vaig mirar-me-la i vaig pensar “que gran i que ben distribuïda”. Però una part dins meu, va imaginar-se que jo era una entesa en Fengshui i que aquella orientació dels mobles i de l’espai era l’adequada.

Al cap d’uns dies, vaig invitar uns amics a sopar i, entrant al menjador, vaig sentir que deien amb tota la seguretat del món: "La taula aquí? això és molt poc Fengshui".  Me’ls vaig mirar intrigada, però el seu comentari em turmentava i em va obligar, finalment, a canviar la taula de lloc.

I trobo que ara m’hi sento més a gust. Però... per què? què passa amb el Fengshui? És superstició? És fe? Ens influeix? Ens canvia l’humor? El benestar? L’energia?  Estic millor perquè noto la bona harmonia entre la natura i els elements que m’envolten, o em sento millor perquè, simplement,  m’han fet creure que viure sota els principis d’aquesta tècnica daoista és molt més recomanable?

A mi,  que tot el tema del Fengshui, el Yin Yang i les modes decoratives basades en la filosofia del dao s’hagin convertit en lo més mainstream del moment, no deixa de fascinar-me. Els xinesos ho tenen present des de fa milers d’anys i hi creuen fermament. Hi creuen tant que no és estrany que no acceptin comprar-se una casa que és una ganga, per la senzilla raó que no regeix les normes del Fengshui. Ara bé, aquí també seríem tan contundents? Ho dubto!

Jo, per a poder fardar una miqueta quan vinguin invitats, em llegiré més coses sobre el Fengshui. Adaptaré casa meua tant com pugui, per a que sigui lo més harmònica, favorable i equilibrada que es pugui.  Però sense passar-se. Que si a mi m’agrada tenir un espill ben visible al meu dormitori, vull seguir-lo tenint. Encara que el molt respectable Fengshui es posi les mans al cap veient com l’energia rebota i em pertorba el descans i la relaxació.

 

Pd. Per cert, Feng Shui vol dir Vent-Aigua (风水)

Pd2. Sento haver decebut aquells que esperaven que expliqués les regles bàsiques del Fengshui!  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.