,
09/01/2014
Xina

Fengshui

 

M’acabo de canviar de pis. Any nou, vida nova. Si faig una sinècdoque amb el pis com a vida, ja puc dir que he fet cas del refrany.

Una de les primeres coses que vaig pensar en entrar a la que es convertiria en la meua habitació, va ser:  “mira que bé, el llit no està directament mirant a la porta. Tindré bona harmonia amb l’energia Qi”.

....

 

Vale, no va anar exactament així. Simplement vaig mirar-me-la i vaig pensar “que gran i que ben distribuïda”. Però una part dins meu, va imaginar-se que jo era una entesa en Fengshui i que aquella orientació dels mobles i de l’espai era l’adequada.

Al cap d’uns dies, vaig invitar uns amics a sopar i, entrant al menjador, vaig sentir que deien amb tota la seguretat del món: "La taula aquí? això és molt poc Fengshui".  Me’ls vaig mirar intrigada, però el seu comentari em turmentava i em va obligar, finalment, a canviar la taula de lloc.

I trobo que ara m’hi sento més a gust. Però... per què? què passa amb el Fengshui? És superstició? És fe? Ens influeix? Ens canvia l’humor? El benestar? L’energia?  Estic millor perquè noto la bona harmonia entre la natura i els elements que m’envolten, o em sento millor perquè, simplement,  m’han fet creure que viure sota els principis d’aquesta tècnica daoista és molt més recomanable?

A mi,  que tot el tema del Fengshui, el Yin Yang i les modes decoratives basades en la filosofia del dao s’hagin convertit en lo més mainstream del moment, no deixa de fascinar-me. Els xinesos ho tenen present des de fa milers d’anys i hi creuen fermament. Hi creuen tant que no és estrany que no acceptin comprar-se una casa que és una ganga, per la senzilla raó que no regeix les normes del Fengshui. Ara bé, aquí també seríem tan contundents? Ho dubto!

Jo, per a poder fardar una miqueta quan vinguin invitats, em llegiré més coses sobre el Fengshui. Adaptaré casa meua tant com pugui, per a que sigui lo més harmònica, favorable i equilibrada que es pugui.  Però sense passar-se. Que si a mi m’agrada tenir un espill ben visible al meu dormitori, vull seguir-lo tenint. Encara que el molt respectable Fengshui es posi les mans al cap veient com l’energia rebota i em pertorba el descans i la relaxació.

 

Pd. Per cert, Feng Shui vol dir Vent-Aigua (风水)

Pd2. Sento haver decebut aquells que esperaven que expliqués les regles bàsiques del Fengshui!  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Núria Barberà (Roquetes, 1984) va viure més de 5 anys a la Xina estudiant, aprenent, formant-se i vivint immersa en un país llunyà i gran, molt gran. Després d'enriquir-se tant personalment com professional, va tornar a casa per a establir-se de nou a les Terres de l'Ebre. Ara és emprenedora, i tira endavant una empresa dedicada a les relacions entre la Xina i Catalunya. Voleu saber-ne més? Seguiu-la!

28/10/2020
Lo passat 17 de març vaig escriure un article on parlava dels m
17/03/2020
A mi m'hauria agradat no haver d'escriure aquest article.
25/02/2020
S'està dient i escrivint molt sobre el tema, i segurament aportaré ben poca cosa a través d'este article, però em sento una mica "obligada" a parlar-ne, per la relació evident que fa temps que tinc amb la Xina.
05/06/2019
'Xina Fast Forward' (Editorial: Ara Llibres) és un títol explícit per ell mateix.
04/10/2018
“Lo xinès és l'idioma del futur”; “Tu que saps xinès, segur que trobes una bona faena de seguida”; “Amb l'anglès i el xinès, se't rifaran”; “quina sort has fet, estudiant este idioma”.
17/05/2018
De Cuba en sabia molt poca cosa. A vegades, és millor anar a un lloc sabent-ne menys, i així estar més obert a noves sensacions i nous impactes. Sense expectatives tot et sorprèn més.
24/11/2017
Saps que estàs dins d'un món d'homes quan entres a una reunió i tots són homes menys tu. Quan has hagut de pensar si posar-te falda o millor pantalons.