,
02/03/2011
Xina

La meua Xina 1.0

La Xina és tot un món. És cultura, és art, és gastronomia, és gent, és música, és paisatge, és color, és llengua, és turisme, és civilització, és poble, és ciutat, és tradició, és modernitat.
Ara visc aquí, concretament, a la ciutat de Nanjing. Una ciutat mitjana que creix a ritmes accelerats. Té metro, centres comercials, gratacels i hotels de cinc estrelles. Però també té parcs, carrers estrets, merceries i bars per a jugar a cartes.
La meua casa, aquí, lo meu cap allà. La meua casa, allà, lo meu cap aquí. Aquest blog me permet ordenar idees. Canvio Xina per Terres de l’Ebre i torno a començar.
Les terres de l’Ebre són tot un món. cultura, art, gastronomia, gent, música, paisatge, color, llengua, turisme, civilització, poble, ciutat, tradició i modernitat.
Potser és per això que m’agrada viure aquí.
Ara, “com a casa, a cap puesto”, diuen. Tota la raó. Quan torno a casa, sempre ho dic.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Núria Barberà (Roquetes, 1984) va viure més de 5 anys a la Xina estudiant, aprenent, formant-se i vivint immersa en un país llunyà i gran, molt gran. Després d'enriquir-se tant personalment com professional, va tornar a casa per a establir-se de nou a les Terres de l'Ebre. Ara és emprenedora, i tira endavant una empresa dedicada a les relacions entre la Xina i Catalunya. Voleu saber-ne més? Seguiu-la!

28/10/2020
Lo passat 17 de març vaig escriure un article on parlava dels m
17/03/2020
A mi m'hauria agradat no haver d'escriure aquest article.
25/02/2020
S'està dient i escrivint molt sobre el tema, i segurament aportaré ben poca cosa a través d'este article, però em sento una mica "obligada" a parlar-ne, per la relació evident que fa temps que tinc amb la Xina.
05/06/2019
'Xina Fast Forward' (Editorial: Ara Llibres) és un títol explícit per ell mateix.
04/10/2018
“Lo xinès és l'idioma del futur”; “Tu que saps xinès, segur que trobes una bona faena de seguida”; “Amb l'anglès i el xinès, se't rifaran”; “quina sort has fet, estudiant este idioma”.
17/05/2018
De Cuba en sabia molt poca cosa. A vegades, és millor anar a un lloc sabent-ne menys, i així estar més obert a noves sensacions i nous impactes. Sense expectatives tot et sorprèn més.
24/11/2017
Saps que estàs dins d'un món d'homes quan entres a una reunió i tots són homes menys tu. Quan has hagut de pensar si posar-te falda o millor pantalons.