Jump to navigation
Avui cuinarem menjar xinès!
Vull, primerament, anunciar que no em caracteritzo per tenir molta gràcia a la cuina, la qual cosa animarà a totes aquelles persones que d'entrada us podríeu pensar que això serà un plat difícil.
Don't panic! Us explicaré, pas per pas, com cuinar uns chaomian (炒面) o altrament dits "tallarines", de vedella i verdures. Ready? Som-hi!
Ingredients (per a 4 persones):
250grs de tallarines d'arròs
500grs de vedella (sense nervis)
2 culleres soperes de fècula de patata (també serveix la Maizena)
2 culleres soperes d'oli de sèsam
3/4 cullereta de cafè de bicarbonat
300grs de brots de soja
4 culleres soperes de salsa de soja fosca
4 manolls de ceba tendra
1/2 cullera sopera de sal
1 cullera sopera de sucre
1 pebrot roig
1 pebrot verd
1 ou
Passos a seguir:
1. Posem les tallarines a remull en aigua freda durant una hora.
2. Tallem la vedella a làmines i hi afegim el bicarbonat i 1/2 got d'aigua. Ho anem barrejant tot (amb les mans) juntament amb la vedella fins que no quedi aigua.
3. Al cap de 10 minuts, hi afegim els següents ingredients a la barreja: 1 ou (clara i rovell), 2 culleres d'oli de sèsam, 1/4 de sal, 1/4 de sucre i la fècula de patata. Ho barregem tot.
4. Un cop estigui tot ben barrejat, posem oli a una paella i hi afegim la vedella fins que aquesta perdi el seu color roig i s'enfosqueixi. La retirem de la paella i la deixem escórrer fins que perdi tot l'oli.
5. Tallem els pebrots i la ceba tendra a tires; netegem els brots de soja amb aigua i els assequem.
6. Escalfem el wok amb una mica d'oli (Si no teniu wok, no passa res, amb una paella també queda bé!). Quan l'oli estigui calent, hi afegirem primer els pebrots, la ceba tendra, els brots de soja i les tallarines fins que tot agafi el color i la cocció que busquem. Finalment, hi afegirem la vedella.
7. Ho barregem bé al wok i hi afegim la resta de sal, sucre i la salsa de soja. Ho hem d'anar movent fins que ens assegurem que tot estigui ben barrejat i que el color de la salsa sigui uniforme.
Consell: Si us agrada la soja, en acabar el plat poseu-n'hi més!
Bon profit!
Núria Barberà (Roquetes, 1984) va viure més de 5 anys a la Xina estudiant, aprenent, formant-se i vivint immersa en un país llunyà i gran, molt gran. Després d'enriquir-se tant personalment com professional, va tornar a casa per a establir-se de nou a les Terres de l'Ebre. Ara és emprenedora, i tira endavant una empresa dedicada a les relacions entre la Xina i Catalunya. Voleu saber-ne més? Seguiu-la!