Estimem-nos +

02/10/2018

I ara, després de les reunions gairebé clandestines, a hores poc cristianes, i mentre la gent està a casa relaxada, natros hem decidit organitzar un congrés sobre la protohistòria.

I alguns us preguntareu si calia o si podíem seguir vivint en la satisfactòria ignorància de com es va anar conformant la identitat del nostre territori.

Evidentment la resposta és un SÍ en majúscules.

Podíem seguir passant el dia a dia, anant a la feina i anar a mercat i potser comprar una ampolla de vi de Batea, sense saber que van ser els fenicis els que el van introduir a Occident.

En sortir del mercat, ens aturem davant una parada amb faves, cigrons, sèsam, dàtils, festucs, granades, cireres i carxofes. Així que decidim que unes carxofes amb suc de mangrana de l’hort serà la millor opció per dinar.

I aquesta reflexió la fem sense donar importància a que gràcies als intercanvis comercials durant la protohistòria entre fenicis, grecs, cartaginesos i romans, avui podem omplir el cistell de la compra.

Podíem quedar-nos a casa davant el televisor després d’un dia de feina i mirar l'última sèrie que està de moda. Però hem decidit donar una oportunitat a la comarca per redescobrir-se, recuperar la sèrie online un altre dia, i invertir aquest temps per convidar a investigadors, arqueòlegs i historiadors de primera fila a conèixer qui som i qui vam ser.

Sí, el Congrés de Protohistòria té sentit, per reivindicar-nos com a individus, com a poble i com a comarca. Té sentit per estimar-nos més, per consumir cultura km0 i sortir del mercat amb el cistell ple de productes amb molta història.

Més informació: 
https://www.irmu.org/news/2201
https://www.facebook.com/iecmontsia/

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.