Potestas in feminis

11/05/2019

Ahir al vespre vaig entrar per enèsima vegada al facebook i vaig somriure al veure el nou cartell que convida a la gent de totes les edats a participar al festival “Terra Ibèrica” i us explico una mica els meus perquès .

M’ha fet somriure perquè m’ha retornat als 20 anys, quan es va engegar el projecte ibercalafell i vam crear amb els altres companys arqueòlegs una xarxa d’amistat per fer difusió del món iber i la protohistòria.

He somrigut perquè el cartell l’ha dissenyat una amic/arqueòleg/ dibuixant que tot i  passar els anys em segueix sorprenent en tots els projectes que engega. Gran Sergi Segura.

He seguit somrient, perquè el cartell posa a la dona en primer pla, trencat una falcata,trencant amb la violència. I possiblement recordant-nos que abans de patriarcat, ja hi havia societats matriarcals.

Són tres les raons que m’han animat a fer aquest post, però segur que vosaltres en trobeu alguna més per anar a conèixer una mica millor la cultura iber.

Ja he parlat algun cop que la reconstrucció històrica és una eina molt eficaç per donar a conèixer el nostre passat, però també des de la vessant arqueo-científica ens permet comprovar, verificar o refusar tesis que ens

fem els arqueòlegs durant les diverses campanyes de camp.

La Dama ibèrica s’empodera en aquest cartell. Ens veiem al juliol al Festival “Terra ibèrica”.

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.