,
11/05/2019
Arqueologia

Potestas in feminis

Ahir al vespre vaig entrar per enèsima vegada al facebook i vaig somriure al veure el nou cartell que convida a la gent de totes les edats a participar al festival “Terra Ibèrica” i us explico una mica els meus perquès .

M’ha fet somriure perquè m’ha retornat als 20 anys, quan es va engegar el projecte ibercalafell i vam crear amb els altres companys arqueòlegs una xarxa d’amistat per fer difusió del món iber i la protohistòria.

He somrigut perquè el cartell l’ha dissenyat una amic/arqueòleg/ dibuixant que tot i  passar els anys em segueix sorprenent en tots els projectes que engega. Gran Sergi Segura.

He seguit somrient, perquè el cartell posa a la dona en primer pla, trencat una falcata,trencant amb la violència. I possiblement recordant-nos que abans de patriarcat, ja hi havia societats matriarcals.

Són tres les raons que m’han animat a fer aquest post, però segur que vosaltres en trobeu alguna més per anar a conèixer una mica millor la cultura iber.

Ja he parlat algun cop que la reconstrucció històrica és una eina molt eficaç per donar a conèixer el nostre passat, però també des de la vessant arqueo-científica ens permet comprovar, verificar o refusar tesis que ens

fem els arqueòlegs durant les diverses campanyes de camp.

La Dama ibèrica s’empodera en aquest cartell. Ens veiem al juliol al Festival “Terra ibèrica”.

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Tere Gilisbars i sóc Santjaumera. He viscut una llarga temporada a Barcelona, com molts de vosaltres, per estudis i feina. L’arqueologia, la museografia i la comunicació audiovisual són les meves passions. La meva intenció és profunditzar en l'explicació del patrimoni històric ebrenc. Comença el viatge al passat!

03/11/2021
Surto amb el meu millor company de viatge a les4 el matí. Ja havia estat revisant els dies anteriors tot el que ell podria necessitar.
30/06/2021
I un dia qualsevol t’entra un whatsapp i et diuen que han trobat unes fotos antigues de finals dels 50 al fons d’un calaix.
01/12/2020
I si aquest fos un nadal normal a aquestes alçades l’Ana (Zaera) ja ens hauria escrit un correu electrònic per preguntar-nos i votar quin dia ens anava millor per fer el sopar de l’equip del Surtdecasa.
18/03/2020
La història sempre es repeteix i ens ensenya. No és el primer cop que la humanitat s’enfronta a una gran pandèmia, i no serà l’última.
03/09/2019
Posem fil a l’agulla i, per un cop, unes jornades d’arquitectura i arqueologia seran molt més que estar dempeus escoltant als tècnics.
21/07/2019