,
22/01/2018
Arqueologia

Propòsit

El propòsit d'aquest any era publicar en facsímils una relat que tenia guardat des del 2008. Després de pensar-ho molt i deixar-lo arraconat una dècada, m'havia convençut que valia la pena arriscar-se a que veiés la llum, almenys per complir la quota de publicacions al blog que m'havia imposat.

Així que vaig anar directa a rescatar de l'ordinador el document, tenia clar el títol, però res, no apareixia. La primera reacció va ser un cop de ràbia a la taula, de cop vaig recordar que el 2010 vaig haver de formatejar l'ordinador i segurament havia perdut el document. Sort que recordava haver guardat una còpia al dur extern.

Després de buscar-lo per tots els calaixos del despatx i part del menjador, va aparèixer el disc extern. El document hi era, però guardat amb un format que després de formatejar l'ordinador no era llegible.

Dos intents i dos carrerons sense sortida. En aquests moments desitjo tenir un informàtic a la meva vida.

I finalment ahir, un cop assumida la meva derrota, mentre estava revisant i fent neteja de l'ordinador, va aparèixer un arxiu Word, guió2, deia el títol. El vaig obrir pensant que devia ser un treball antic de la facultat, i allí estava... maquetat amb format Word de tota la vida, però al cap i a la fi, havia rescatat l'essència del relat.

Una relat entre la història i la ficció, que aviat podreu comentar, criticar, modificar gràcies al Surtdecasa Ebre.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Tere Gilisbars i sóc Santjaumera. He viscut una llarga temporada a Barcelona, com molts de vosaltres, per estudis i feina. L’arqueologia, la museografia i la comunicació audiovisual són les meves passions. La meva intenció és profunditzar en l'explicació del patrimoni històric ebrenc. Comença el viatge al passat!

01/12/2020
I si aquest fos un nadal normal a aquestes alçades l’Ana (Zaera) ja ens hauria escrit un correu electrònic per preguntar-nos i votar quin dia ens anava millor per fer el sopar de l’equip del Surtdecasa.
18/03/2020
La història sempre es repeteix i ens ensenya. No és el primer cop que la humanitat s’enfronta a una gran pandèmia, i no serà l’última.
03/09/2019
Posem fil a l’agulla i, per un cop, unes jornades d’arquitectura i arqueologia seran molt més que estar dempeus escoltant als tècnics.
21/07/2019
 
11/05/2019
Ahir al vespre vaig entrar per enèsima vegada al facebook i vaig somriure al veure el nou cartell que convida a la gent de totes les edats a participar al festival “Terra Ibèrica” i us explico una mica
02/10/2018
I ara, després de les reunions gairebé clandestines, a hores poc cristianes, i mentre la gent està a casa relaxada, natros hem decidit organitzar un congrés sobre la protohistòria.
13/09/2018
Comença el nou curs i si anem revisant els llibres de text d'història, ens trobem un i altre cop amb el mateix.