Surtdecasa Ebre
,
21/01/2020
Entorn

Les 5 sortides per veure la neu a les Terres de l'Ebre

Idees per gaudir del blanc quan hagi passat definitivament la tempesta
Neu

Foto: 

Cinta Roldan
Terra Alta nevada
Aquests dies el fort temporal ens ha regalat unes imatges molt blanques a les Terres de l'Ebre. La nevada ha deixat rastre de neu en indrets insòlits, s'han aturat les classes, s'ha sortit a fer ninots de neu i fotografies úniques que possiblement no es repetiran en molts mesos o fins i tot anys. Com no volem deixar escapar l'oportunitat, us proposem algunes sortides per gaudir de la neu el cap de setmana, quan hagin passat els episodis de més risc, i tot i així, recomanant molta precaució i estar atents a la meteorologia per no patir risc d'allaus. Recomanem també un bon equipament per la neu, sobretot pel que fa al calçat, per evitar relliscades i caigudes inoportunes.

1. El Montsià
Veure la serra del Montsià nevada des de la Ràpita pot ser una experiència també interessant i més accessible que les altres propostes que fem. Des del port de La Ràpita es veu com la neu ha enblanquinat aquestes muntanyes que coronen la població marinera. No és massa habitual perquè és un conjunt muntanyós, paral·lel al litoral mediterrani, situat bastant prop del mar. El podem veure també des d'altres indrets de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Baix Maestrat i Ports.

2. Horta de Sant Joan
La Terra Alta ha estat un dels llocs on més ha nevat, i podem observar tots els pobles amb les teulades cobertes de neu i imatges típicament de muntanya. Un dels exemples és Horta de Sant Joan, on tot el seu paisatge es veu cobert de blanc. Les Roques de Benet, situades al centre de tot el conjunt de muntanyes i separades d’Horta per una gran plana, ens atreuen la mirada, com ho va fer en el seu moment Picasso. Aquestes impressionants roques són una de les formacions muntanyoses més característiques i emblemàtiques del Parc Natural i veure-les blanques no és gens habitual.

3. Gandesa
Veure els camps de vinya coberts de neu no és massa comú. Extensions i extensions de blanc en una de les comarques més seques de Catalunya. Gandesa està envoltada d'una sèrie de muntanyes - Puig Cavaller, les serres de Pàndols, de Voledins i de Cavalls - que també han quedat cobertes de neu i on hi abunda la vegetació mediterrània.

4. Els Ports
Una de les enfarinades més boniques la trobem als Ports. Aquest massís calcari, de relleu escarpat i abrupte, ha quedat cobert de neu. Ens arribaven les imatges del Refugi dels Estels del Sud de bon matí i dels pins nevats. Un espai natural feréstec i ple de vida salvatge que aquests dies lluirà més blanc que mai. No sabem si podeu reservar una habitació al refugi perquè segurament no s'hi podrà accedir fins que torni a sortir el sol i vagi fonent la neu, però podeu trucar i demanar llit per més endavant.

5. Tinença de Benifaçà
Prop de les Terres de l'Ebre, una de les zones més boniques i més nevades aquests dies ha estat la Tinença de Benifassà. De fet, una bona idea, quan comencin a alliberar-se les carreteres de neu, és fer la Ruta dels 7 Pobles, que és una ruta circular que uneix els 7 pobles de la Tinença i recorre camins i senders de gran bellesa paisatgística i de gran valor natural. La ruta té el seu punt d’inici i final al bonic poble del Boixar.

També et pot interessar