Festival Poesia als Balcons - Gandesa 2017

Foto: 

Cedida

Els 4 imperdibles del Festival Poesia als Balcons

Tindrà lloc a Gandesa els propers 14 i 15 de juliol
Anna Zaera
,
13/07/2017
Llibres
Enguany, el Festival de Poesia als Balcons es trasllada de Riba-roja a Gandesa per seguir aplegant una bona col·lecció dels millors poetes i rapsodes del país. Un festival que vol fer sortir la poesia del paper, convertir-la en sons, i fer-la més popular que mai. El fil conductor de l'edició 2017, que s'ha programat per divendres 14 i dissabte 15 de juliol, serà l'anomenada 'Generació del 52', que aplega una de les millors collites d'autors de les Terres de l'Ebre. Zoraida Burgos, Gerard Vergés, Manuel Pérez Bonfill i Jesús Massip en són alguns dels màxims exponents i al voltant de la seva obra anirà bona part de la programació. L'acollida de poetes a les cases dels gandesans serà un dels elements identificatius del festival, com ho havia estat fins ara. Igualment, les banderoles amb els diferents poemes escrits donaran color a tota la vila. Tot i que el festival destaca pel prop d'un centenar d'artistes convidats, hem seleccionat quatre cites imprescindibles que no et pots perdre.

1. Cercavila, el carrer com a espai literari
"El més destacat del festival és la seva transversalitat", ha comentat el seu director, Josep Maria Viñes, ja que durant el cap de setmana participaran tant poetes consolidats com amateurs. Aquest acte obrirà la celebració al carrer. Perquè el carrer serà l'espai literari on diversos poetes locals i altres vinguts de fora recitaran els seus poemes. Aquest recital anirà acompanyat de música. Els cantants Mariona Sagarra, Cinta Cugat & Carlos Lupprian, Joe Joanós i l’Orfeó Gandesà també partiparan en aquesta cercavila que recorrerà els principals carrers de Gandesa.
Quan? Divendres des de les 19h
On? Plaça del comerç i altres carrers del municipi

2. Celler cooperatiu i poesia, vins i lletres
Poesia de proximitat en un entorn modernista excepcional. Antònia Vicens i Xavier Macià, dos dels poetes més representatius de la poesia catalana, seran els protagonistes d'una nit màgica a l’espai del Celler Cooperatiu, acompanyats de la música de M. José Montañés i Dolors Vandellòs. No us ho podeu perdre! Després de sopar, a la fresca, els poetes arribats per a participar al Festival de Poesia als Balcons ens fan un tast del seu món poètic.
Quan? Divendres des de les 22:45h
On? Celler Cooperatiu de Gandesa

3. L'acte central del festival 
Disssabte a la tarda i la nit tindrà lloc el plat fort del festival. Poemes, poetes, rapsodes, músics i performers actuaran a la Plaça del Comerç. Destaca l'espectacle 'Dunes'  de la cantant Montse Castellà i l’escriptora Laura Borràs, la performance d'homenatge dels poetes de la 'Generació del 52'. O el pregó del poeta Carles Duarte que és també el director de la Institució Cultural del CIC i presideix el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).
Quan? Dissabte  des de les 19 fins a les 00:30h
On? Plaça del comerç

4. Els espais singulars intervinguts per l'art
Si teniu temps de fer una volta per la vila, us recomanem la visita del mural del 'Petit Princep' pintat per l’artista Pere Royo Garcia a l’Escola Pública Puigcavaller i la instal·lació a Ca la Villa Vella, on podreu gaudir dels punts de llibre fets artesanalment per l’artista María José Franquet i penjats en un estenedor. També el Palau del Castellà obrirà portes per acollir la conferència inaugural que reflexionarà sobre la Generació del 52.

 

A

També et pot interessar