Floració

Foto: 

Surtdecasa
Imatge de Benissanet

Descobreix el mapa de la floració i la clotxa a la Ribera d'Ebre

L'itinerari per gaudir dels millors paisatges de la comarca
Surtdecasa Ebre
,
29/03/2019
Entorn
Preparats per iniciar un viatge per una de les comarques on el paisatge varia de forma més acusada segons l’estació de l’any? Els arbres fruiters converteixen la Ribera d'Ebre en un mosaic de colors. Una de les millors formes de gaudir de la floració a la Ribera d’Ebre és a través de rutes en cotxe o 'touring'. Els responsables de turisme de la comarca han confeccionat un mapa on es poden visualitzar les carreteres i les pistes que permeten admirar els paisatges en flor, així com també aquells punts que permeten observar les millors vistes panoràmiques. Hem recollit en sis punts aquells imperdibles que millor conjuguen paisatge i gastronomia a la carretera.

 

1. Carretera amb vistes
Aquí teniu el mapa! Amb cotxe, moto o bicicleta, una bona manera és resseguir aquestes vies per contemplar l'espectacle. Resseguint les principals carreteres de la comarca amb vehicle, com ara la C-12, que creua de nord a sud la comarca; la C-44, que s’enfila vers la serra de Tivissa i Llaberia; la T-324, que uneix Móra d’Ebre amb Benissanet i Miravet, o desplaçant-vos fins al pla d’Ini de Flix, situat a la zona sud del gran meandre.

2. Ametllers i presseguers
Com dèiem, una de les peculiaritats de la comarca són les extensions de camps de presseguers i ametllers, la fruita dolça per excel·lència de la Ribera d’Ebre. Floreix durant els mesos de febrer i març i les flors que són blanques i rosades surten abans que les fulles, per això, creen autèntiques catifes que arriben fins a l'horitzó. Els ametllers són els primers en treure flor; els presseguers -amb indicació geogràfica protegida- continuen el procés, i els cireres clouen la funció. Tot un espectacle cromàtic que dura gairebé tres mesos, normalment fins a principis d’abril.

3. Vistes panoràmiques
En ruta per la comarca és altament recomanable aturar-se al jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, des d’on s’observa la vista panoràmica més bonica de la Cubeta de Móra i on tota aquesta catifa queda als nostres peus. Per observar les vistes cal anar a peu fins al final del jaciment.

4. Pas de barca
El pas de barca de Miravet és un transbordador que permet travessar el riu Ebre entre Miravet i la C-12 (Eix de l'Ebre). Un atractiu únic de la comarca. Funciona sense motor com des de fa segles i aprofita la força de l'aigua per creuar d'un costat a l'altre del riu. Creuar el riu Ebre sobre una plataforma amb dos llaüts units per una plataforma on caben fins a tres cotxes. I atenció! És l'última barcassa d'aquestes característiques sense motor que queda al llarg de tot el riu Ebre.

 

 

A

També et pot interessar