Jump to navigation
Dimarts
26 novembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
La geotèrmia s’instal·la a les Terres de l’Ebre
El campredonenc Pau Gutiérrez està al capdavant d’aquesta iniciativa
Surtdecasa Ebre
,
13/04/2012
Entorn
“Si sempre fas les mateixes coses, obtindràs sempre els mateixos resultats”, va dir Albert Einstein. I aquesta és una de les màximes que Pau Gutierrez, un jove emprenedor de Campredó, té més presents al llarg de la seua jornada laboral. L’esperit innovador d’aquest instal·lador elèctric l’ha portat a impulsar noves tècniques per millorar el benestar de les persones i també per estalviar energia.
La tècnica més revolucioànaria que Pau ofereix a les Terres de l’Ebre és l’ús de l’energia residual de la terra per escalfar un habitatge. Aquesta tècnica s’anomena geotèrmia i és una energia “extremadament neta i eficient”, explica. “És un sistema molt emprat en els països nòrdics”, afegeix. El subsòl està a una temperatura estable durant tot l’any que va dels 14 als 17 graus i la qüesitó és aprofitar aquesta energia inesgotable que, a més, no malmet el mediambient. La geotèrmia és una energia neta -no produeix C02, ni crema cap fòssil-; estètica -no cal instal·lar panells solars, ni ximeneies, ni dipòsits de combustible. A més, és una energia subvencionada.
“És cert que la instal·lació d’un sistema de geotèrmia és més car que la instal·lació d’una bomba de calor, de gas o de gasoil, més que res perquè s’han de fer les perforacions geotèrmiques i això té un cost, però a mig termini hi té moltíssims avantatges”, explica. Un de les gran avantatges d’aquesta energia és que, precisament una vegada feta la inversió inicial, comença l’estalvi econòmic. “En una casa de 150 metres quadrats produïr aire acondicionat, calefactar i refrigerar pot tenir un cost en gas de 2000 euros anuals, en canvi amb energia geotèrmica podria estar al voltant de 400 euros”. Pau reconeix que és una energia encara poc coneguda al territori, però que a les nostres terres ja hi ha vivendes en funcionament i que actualment està construint dues cases que tindran aquest sistema energètic i les perspectivas són més que bones.
Aquest jove de 31 anys que porta més de deu anys treballant en el sector de la instal·lació elèctrica sap perfectament que la clau de l’èxit és fer la feina ben feta i ser honest amb el client. “Fer-se una casa és la il·lusió més gran d’una parella i, per tant, quan fas una proposta has de saber que estàs jugant amb moltes il·lusions”, explica Pau.
Amb el nom de
GeoCam
, presenta en societat aquest nou sistema energètic que de moment està recolzat per una empresa alemanya experta en sistemes d’energia renovable. Si davant de la crisi, hem de ser creatius i mirar el futur, aquest emprenedor ja ha començat el camí.
En vols saber més?
Mira el vídeo
Geotèrmia. L'alternativa als combustibles i a les plaques solars
Informació i contacte:
http://www.geocam.cat/
comercial@geocam.cat
629 754 072
A
També et pot interessar
Foto:
Raimon Molinari
Meritxell Gené: "Les dones encara tenim molt per reivindicar, i la cançó i la poesia són eines per desvetllar consciències"
Foto:
Surtdecasa Ponent
Alba Minguella: "La satisfacció de veure una núvia feliç, i que se sent 100% ella amb el seu vestit, no es paga amb diners"
Foto:
Cedida
Marta Tena: “‘Tots els colors del vent’ no és una novel·la política, simplement va sobre persones amb diferents tipus d’ambicions”
Foto:
CEDIDA
Especial pícnics (I): espais i zones del Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany
Foto:
Jordi Martí / Emma Sabaté
Les 5 sortides d'hivern a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Gemma Sàbat: "L’acompanyament psicològic és una necessitat bàsica i les ajudes de les grans ONG’s són mínimes en aquest àmbit"