Menjar i beure

Foto: 

Surtdecasa
Brindis amb amics

Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre

Activitats a l'aire lliure i a cobert per a que gaudiu de les millors opcions en contacte amb l'entorn
Surtdecasa Ebre
,
21/03/2018
Entorn
Hem fet recerca i us proposem 10 activitats per fer durant aquests dies de festa per les Terres de l'Ebre. Tant si veniu de fora com si us quedeu: qui ha dit que aquí no hi ha res a fer? Agafeu la bicicleta, el cotxe o calceu-vos unes botes ben còmodes i a recórrer el territori! De nord a sud, hi ha infinites opcions. Pujar en un llagut per l'Ebre, conèixer els espais de la Batalla de l'Ebre, els cellers de la Terra Alta, els misteris de la mel o la pesca tradicional al Delta de l'Ebre. Tens tot això per triar!

1. 'Terra, dones i vi'
La Jornada 'Terra, dones i vi', sobre el lideratge femení al sector vitivinícola de la Terra Alta. La dona i la terra és un binomi inseparable. El sector vitivinícola a la Terra Alta se sustenta en part gràcies a l'esforç de moltes dones que, en molts casos, han fet del cultiu de la vinya i de l'elaboració del vi la seva forma de vida. Aquest 24 de març, se celebrarà la primera edició de 'Terra, dones i vi', una jornada al celler cooperatiu de Gandesa que vol posar en valor diferents generacions de dones ebrenques que han estat al peu del canó dels seus cellers i que en moltes ocasions no han tingut la visibilitat que mereixien.
Més informació 

2. Visita a Cocons
Aquesta Setmana Santa, et proposem una visita guiada al conjunt pictòric del Cocó de la Gralla, al Mas de Barberans, situat dins del Parc Natural dels Ports. Una mostra de l'art rupestre llevantí, d'uns 8000 anys d'antiguitat. Les pintures representen dues fileres d'arquers a la carrera cap a l'esquerra, de dues mides diferents, diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera o ritual. En total, 69 figures formen aquest conjunt excepcional. Descobertes fa uns catorze anys, després de protegir i documentar les pintures adequadament, ara es posen a l'abast dels visitants. 
Més informació

  • imatge de control 1per1

5. Els 50 anys de les Coves Meravelles
Enguany és el millor any per visitar les Coves Meravelles de Benifallet. El 19 de març es van complir 50 anys des que un grup d’espeleòlegs del Club Excursionista de Gràcia van descobrir les coves. El municipi ha preparat per a l’ocasió un 'Pack 50 anys' amb avantatges i descomptes per a visitants amb la col·laboració dels establiments de restauració, hoteleria i allotjaments rurals i les empreses d'oci del municipi.
Més informació

3. El Delta de l'Ebre en miniatura
Per Setmana Santa MónNatura Delta de l'Ebre organitza diferents tallers i visites especials per gaudir del delta de l’Ebre en família. L’equipament, referent en les activitats lúdiques a la natura per a famílies, oferirà aquesta Setmana Santa diferents activitats, entre les que hi ha l'observació d'ocells i diversos tallers per conèixer la fauna de la zona. El centre ha fet una aposta per augmentar les activitats relacionades amb el món de l’ornitologia.
Més informació

4. Conèixer els Espais de la Batalla de l'Ebre
Setmana Santa sempre és una bona època per visitar la Terra Alta i gaudir de l'extens patrimoni vinculat a la memòria històrica i gestionat pel COMEBE. Els Espais de la Batalla de l'Ebre estan dissenyats per poder-los visitar lliurement. Tot els centres d'interpretació i espais històrics disposen de plafons informatius i documentació que us permetran endinsar-vos en el que va ser la batalla i conèixer els seus protagonistes, així com entendre el paper que van jugar els espais recuperats. Ara bé, també podeu fer visites guiades consultant a mbofarull@batallaebre.org.
Més informació

6. Els misteris de la mel
Per Setmana Santa, pots descobrir els misteris de la mel al Perelló amb alguna de les activitats que s'organitzen a Mel Muria. Visitar el Centre d’Interpretació Apícola és una experiència única que permet descobrir tot el procés d'elaboració de la mel a través de les audioguies individuals, dotades de locució en cinc idiomes. A més, hi fan tallers de cosmètica, estètica, visita a les arnes i tast de mels.
Més informació

7. Lo Sirgador
Vols descobrir l'skyline tortosí des d'una altra perspectiva? Lo Sirgador, l'embarcació tradicional convertida ara en un vaixell lúdic, serà un dels principals atractius de Setmana Santa. L'objectiu? Conèixer com era una embarcació de les que recorrien el riu en temps antics. Hi haurà sortides regulars i també algunes especials pensades per a tots els públics. El gust, la brisa del riu, les vistes i les explicacions sobre la història de Tortosa, un must que no pots deixar escapar!
Més informació

8. Art contemporani
Tant a Amposta com a Tortosa, aquesta Setmana Santa hi ha una cita amb l'art contemporani. A Lo Pati hi ha l'exposició 'El desig de creure', una mostra col·lectiva de set artistes que explora, utilitzant recursos com l’il·lusionisme, la màgia, la prestidigitació, l’endevinació i l’aparicionisme, però també la tecnologia i la ciència, un tema tan universal i intemporal com és el de la percepció de la realitat. A Tortosa, tampoc et pots perdre l'exposició 'Proposta per a una col·lecció', una visió renovada de l'obra de l'artista tortosí Jaume Rocamora, que aplega unes 40 obres pertanyents a diferents períodes creatius de l'artista.

9. Les Passions confessables
Tot i que no som massa de seguir les tradicions religioses, no podem evitar parlar de les Passions. Deltebre, Ulldecona i Vilalba dels Arcs són els tres municipis de les Terres de l’Ebre on actualment es representa cada any la Passió de Crist, en el context de la Setmana Santa. Cadascuna de les representacions teatrals té característiques diferents tant pel que fa als textos teatrals com pel que fa a l’espai de representació, a l’antiguitat o a les formes d’organització. 

10. Història de la dona
Anem de museus? Si estàs interessat en veure com s'ha visualitzat la dona en els mitjans de comunicació de masses en els darrers temps, et recomanem que visitis l'exposició temporal que hi ha aquests dies al Museu de les Terres de l'Ebre. Emmarcada en la commemoració del Dia Internacional de les Dones, 'Dones: ficcions i realitats', que vol reflectir com durant el segle XX es van crear certs estereotips entorn de la dona, que van ser difosos a partir del cinema i dels mitjans de comunicació, alguns dels quals encara són patents avui en dia.
Més informació

A

També et pot interessar