L'espectacle "El gran final" de la Cia. Bucraá Circus.

Foto: 

Cedida
L'espectacle "El gran final" de la Cia. Bucraá Circus.

Els 5 espectacles imprescindibles del festicAM 2020

El teatre i el circ tornen a omplir de cultura els carrers d'Amposta, del 9 a l'11 d'octubre
Roser Regolf
,
05/10/2020
Espectacles
La guerra civil, la quotidianitat de la vida urbana o la immigració són alguns dels eixos dels quals partiran els espectacles de la setena edició del Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta, el festicAM. Una programació construïda a partir d'una selecció de tres tallers i 13 actuacions intenses i reflexives, que inclouran des d'espectacles de clown, dansa urbana, circ o improvisació. Aquest any, tot i que els actes seguiran sent gratuïts, la situació obliga a accedir amb entrada, així que us deixem amb els imprescindibles perquè sapigueu abans que ningú els espectacles que no us podeu perdre.

1. Clown contemporani a 'El gran final'
La companyia catalana Bucraá Circus interpretarà la tragicomèdia "El gran final", on dos pallassos es retrobaran després de tres decades per acabar un espectacle interromput per l'esclat d'una guerra civil. Un espectacle de carrer de clown contemporani i teatre gestual per a tots els públics, que vol retre homenatge a un ofici on, molts cops, les paraules hi són sobreres. L'espectacle, mereixedor del Premi de Panorama Circada 2019, es podrà veure el divendres 9 d'octubre, a les 22 hores, a la plaça de l'Ajuntament d'Amposta.
> Més informació 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1

2. 'The Frame' i les nimietats quotidianes
Inspirada en les observacions de carrer i les ordenacions de Georges Perec, aquesta peça de la companyia Eléctrico proposa plantar-nos davant el la quotidianeitat de la vida urbana per observar, pensar, dotar de significat i compartir tot el que ens envolta. Quatre personatges sotmesos al vèrtic del directe, traduiran mitjançant les lletres que formen paraules i les paraules que formen frases tot allò que està succeint. Per una estona, tot serà susceptible de formar part de l'espectacle, en una invitació a obrir el cor i els ulls a les insignificances. Es poden reservar entrades per dissabte 10 d'octubre, als passis de les 10 i les 12.45 hores.
> Més informació 

3. Una coproducció sobre marges i manipulacions
Paraula, risc, imatge i art en temps real faran arribar a l'espectador cap a les propies ombres, però tambè cap a tot allo que pot il.luminar. Amb la premissa de viure al marge i a la frontera, l'espectacle multidisciplinar nascut de la col·laboració entre l'artista visual Tono Carbajo i la companyia Psirc ens portarà a viure el marge i la frontera per trobar l’esquerda des d’on transformar-nos i submergir-nos dins la llum. La coproducció del festicAM entre lo Pati i Nilak s'estrenarà el dissabte i diumenge, en dos passis diaris a les 12 i a les 20 hores, al Centre d'Art lo Pati.
> Més informació

 

 L'espectacle 'Sinestèsia' de la companyía Iron Skulls
4. Multipremiada 'Sinestèsia'
Multipremiat en diferents certàmens del nord d'Espanya, l'espectacle 'Sinestèsia' de la companyía Iron Skulls arriba a Amposta per representar un món post-apocalíptic. Un acte on el Hip Hop, l'acrobàcia i la dansa contemporània es fuisonaran per crear un llenguatge on l'humà i l'animal s'uneixen, convidant a l'espectador a un joc d'interferències sensorials. És imprescindible reservar entrada per assistir diumenge, a les 22 hores, a la plaça de l'Ajuntament.
> Més informació

5. 'Buenas noches Europa'
"Les úniques diferències entre el que va passar ahir i això d'avui és que els protagonistes són uns altres, el lloc també és un altre, però les circumstàncies... són les mateixes". Amb aquesta reflexió arrenca la companyia Animasur un espectacle sobre les migracions, la vida i el destí que promet no deixar indeferent a ningú. Com les persones que han de marxar de casa seva han de començar de nou, atorgant, com diuen, un sentit a la àrdua tasca de viure en aquesta vella i cansada Europa. "Tan gran, que no es recorda de gairebé res. I, amb tanta por, que no obre les portes a ningú", reblen. L'actuació tancarà el festicAM a la plaça de l'Ajuntament, el diumenge 11 d'octubre.
> Més informació

A

També et pot interessar