ETCA

Foto: 

Cedida
'Al otro lado' de Zanguango Teatro

Els 5 imperdibles del Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta

Se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d’octubre en diferents espais de la ciutat
Surtdecasa Ebre
,
03/10/2019
Espectacles
Des d’exhibicions i espectacles de circ itinerant fins a instal·lacions, titelles o tallers, formen la programació del Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el FesticAM, que els dies 11, 12 i 13 d’octubre arriba a la sisena edició. Més de 20 propostes multidisciplinàries que durant aquest cap de setmana d’octubre converteixen Amposta en la capital de les arts de carrer. El seu director, Jordi Príncep, ha destacat que "Catalunya està exportant moltes propostes d’arts de carrer a festivals i programacions d’arreu del món, fet que fa que sigui un territori de referència en arts de carrer i Amposta vol ser-ne un dels focus de difusió". Aquesta edició, el FesticAM acollirà diverses novetats, una d’elles és la seva incorporació al programa 'Fem Dansa' del Pla Impuls de la Dansa de la Generalitat de Catalunya, fet que comporta tenir al programa espectacles multi premiats i artistes de renom internacional. Una altra de les novetats és la programació prèvia i exclusiva per als centres educatius de la ciutat, i que constarà de tres obres de teatre programades per als dies 8, 9 i 10 d’octubre. Hem destacat aquells espectacles que, segons els entesos, no et pots perdre.

1. 'Áureo' de la companyia UpArte
Pel que fa a la inauguració d’aquesta sisena edició, el divendres a les 21:30h a la plaça Ramon Berenguer IV, la companyia UpArte donarà el tret de sortida amb 'Áureo', un espectacle de circ amb acrobàcies d’alt nivell tècnic, en un espai on les relacions entre objectes i persones han estat calculades amb precisió i argument. L'espectacle vol submergir el públic en una atmosfera governada per l'harmonia i la proporció. És bellesa i plasticitat, i alhora risc, tensió i impacte. Res és arbitrari. No hi ha història, no hi ha res a comptar, solament crear en l'espectador un atractiu cap al visual, el contrast entre l'acollidor i la incertesa de cada element, cada salt, cada caiguda.
> Més informació

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1

2. 'Josafat' de la companyia Passabarret
El mateix divendres a les 23h a la plaça de l’Ajuntament, seguirà l’espectacle 'Josafat', Gran Premi de Circ BBVA 2019 de la companyia Passabarret. La fascinant trobada entre en Josafat i la Fineta els converteix, sense saber-ho, en els protagonistes accidentals d'un joc entre 'bella i bèstia'. Equilibris i desequilibris entre dos antagonistes, tan aviat desafiant la gravetat sobre un quadrant com ballant sobre una perxa. Jocs amb ganivets, teles o la follia de la roda. Una adaptació en clau de circ de la clàssica novel·la modernista de Prudenci Bertrana que desconstrueix la passió, la por, les contradiccions, les obsessions, els contrastos i la tragèdia d'aquest Geperut de Notre-Dame català, donant com a resultat un relat breu, naïf i obert a un públic familiar. Amb el mateix desig irrefrenable de crear de Bertrana, aquesta adaptació de circ per sala pretén, a cop de bisturí, mantenir el rerefons original però esquinçar al mateix temps la seva presentació escènica. 
> Més informació

3. 'Al otro lado' de Zanguango Teatro
Diumenge a les 11:30h podrem veure una de les creacions més sorprenents. I és que quan veiem un teló sabem que el que veurem a l'altre costat és una ficció i esperem que ens ajudi a entendre, oblidar o suportar la realitat d'aquest costat. Però, i si posem un teló emmarcant la realitat i la tractem com a ficció? De sobte els límits entre les dues desapareixen i trobem noves visions o versions del que som. Els nostres personatges surten al carrer amb un teló portàtil descobrint les facetes màgiques i desconcertants d'escenes quotidianes que van trobant al seu pas. Ens proposa un dispositiu senzill però inesgotable que atrapa als que passegen, retratant-los lúcida i lúdicament, convertint-los en actors involuntaris d'una història real i imaginada que es va construint alhora que avança l'espectacle.
> Més informació

4. 'Momo'
Dimarts (8 d'octubre) tindrà lloc l'espectacle de producció de l'ETcA a la Lira. En les ruïnes d’un amfiteatre, fora d’una ciutat sense nom, viu una nena òrfena anomenada Momo, que posseeix una habilitat extraordinària: saber escoltar tothom. Fins que arriben els Homes Grisos que volen ofegar la vida de tots. En aquest cas, els passis del matí van adreçats a alumnes de cicle superior i primer cicle de la ESO. El passi de la tarda està obert al públic general.
> Més informació

5. 'Eh Man he', la mecànica de l'ànima
Diumenge a les 19h serà el moment per veure 'Eh Man he', Premi Drac d’Or del Jurat Internacional i Jurat Juvenil i Drac d’Or a la millor interpretació a la Fira de Titelles de Lleida 2019. Antigament la tribu dels Cheyenne anomenava Eh man hé! a les persones amb diversos esperits. Ignorant la seva condició de titella, en Nolan es pregunta: Què em mou? Cinc actors, ballarins i titellaires són els esperits que li donen vida, emocions i imaginació i ens demostren que l’ànima dels titelles no és tan diferent de la de les persones.
> Més informació

Eh man he_Zero en Conducta from Rotativa Performing Arts on Vimeo.

A

També et pot interessar