La Fura dels Baus

Foto: 

Cedida
Imatge de l'espectacle 'Dreams / Xarxa Humana'

Una cinquantena de persones volaran amb la Fura dels Baus

'Dreams / Xarxa Humana', que tindrà lloc el dia 11 d'octubre a Amposta, comptarà amb la participació d’usuaris i familiars d’Apasa
Surtdecasa Ebre
,
05/10/2018
Espectacles
La Fura dels Baus, amb la seva emblemàtica 'Xarxa Humana', serà present a l’edició d’enguany del festicAM, el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, que tindrà lloc de l'11 al 14 d'octubre, amb la participació d'una cinquantena de persones de l'Associació de Famílies de Persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament del Montsià (APASA). Aquest serà l'espectacle estrella del festival i l'encarregat d'inaugurar-lo. "Els vertaders artistes seran persones amb discapacitat que prèviament han fet un treball amb els actors de la Fura dels Baus", explica Manel Pech, director de la Llar-Residència d'APASA. "En total seran 42 persones les que finalment procediran a l'elevació, tot i que algunes més formen part de la xarxa que els acompanyarà amb una desfilada", ha continuat. A més, també participaran en aquest espectacle altres entitats del municipi com la Fila i la Lira, Batukeem Amposta, la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i la Colla de Diables lo Minotaure.
"El que intenta aquesta acció és precisament fer xarxa, implicar el màxim possible les persones que estem atenent, així com les famílies i el personal d'APASA"

"El que intenta aquesta acció és precisament fer xarxa, implicar el màxim possible les persones que estem atenent, així com les famílies i el personal d'APASA", diu Pech. L'espectacle tindrà lloc l'11 d'octubre però fa mesos que hi treballen. "Des de l'estiu, hem estat assajant l'espectacle i la coreografia i aquesta setmana ja farem les proves d'elevació", diu Pech. Es tracta d'una performance aèria i lúdico-terapèutica que "escenifica el vincle emocional entre totes aquestes persones", assegura Pech al parlar d'aquest espectacle que també posa en dubte la frontera entre artista i públic i que posa l'art a l'abast dels ciutadans amb l'objectiu d'afavorir la cohesió social. De fet, aquest espectacle ja s'ha representat en ciutats catalanes com Vic o Tàrrega i en altres internacionals com Hèlsinki, Nova York o Nova Delhi.

Una nova edició de festicAM
En total, enguany seran tretze espectacles de diferents gèneres però amb predomini de les arts escèniques de carrer, exhibicions i tallers de circ. Tot plegat d'accés gratuït. Quant a la resta de programació, el director de l'EtcA, Jordi Príncep, destaca l'estrena absoluta de l'espectacle 'F/F Föhn', creat a la residència creativa de Balada de la mà de L'últim vals i Mariaelena Roqué i coproduïda pel festicAM i el Centre d'Art Lo Pati. "Enguany, a més, el festival s'estrena com a espai còmplice del projecte 'Trànsits de la Creació' de la Central del Circ i per això incorporem un espectacle que ha fet residència a la Central del Circ de la companyia Mumusic Circurs", diu Príncep, "l'espectacle de circ 'Flou Papagayo', a la plaça de l'Ajuntament". El director de l'EtcA també destaca que la programació inclou l'espectacle 'Haithi' del Centre de Titelles de Lleida, Premi Nacional de Cultura 2018; l'espectacle també de titelles 'Kumulunimbu', de la companyia Ortiga, que va ser premi Drac d'Or al millor espectacle de Titelles a la Fira de Titelles de Lleida o la instal·lació 'Puck Cinema Caravana', de Tombs creatius, Premi Pom d'Or 2017. "De les més de 300 propostes que hem rebut, s'han escollit les millors", diu Príncep, tot destacant "la gran qualitat artística i originalitat de les propostes seleccionades". De fet, enguany, el 90% dels espectacles tindran lloc a espais oberts.

El festicAM va nàixer l'any 2013 amb l'objectiu d'impulsar la ciutat com un espai de referència del circ, el teatre i les arts escèniques a les Terres de l'Ebre. És membre de la Plataforma Arts de Carrer de Catalunya, que agrupa sota un mateix sostre els festivals, fires i mostres que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació.

A

També et pot interessar