Surtdecasa Ebre
,
23/03/2012
Família

Iaio, em contes un conte?

El projecte 'Vincles Intergeneracionals' promou que els avis apropin la lectura a l’escola
Aquest és un projecte en què tothom hi guanya, per això, és un gran projecte. Des de l’Associació UNESCO Tortosa s’ha engegat un proposta que persegueix que les persones grans –moltes d’elles ja jubilades- siguin les encarregades de transmetre als xiquets de les escoles tortosines el plaer per la lectura.
 
Així, per una banda, es promou la participació activa de la gent gran a la societat i, per l’altra banda, s’afavoreix que es creïn vincles entre els més petits i els més grans. “Aquest projecte servirà per millorar la memòria i la creativitat de la gent gran”, explica Pilar Saporta, coordinadora del projecte, “i també la seua autoestima”, afegeix en referència a que aquest col·lectiu de la població, moltes vegades, se sent oblidat per les administracions que obvien tota aquella riquesa que les persones grans poden aportar per al millor funcionament de la societat. “Entre tots, hem de sensibilitzar la societat sobre el valor de l’envelliment actiu i les seues dimensions, i garantir-ne una posició destacada a les agendes polítiques de tots els nivells”, expliquen els responsables del projecte.
 
Des que es va presentar aquest projecte, la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa s’ha convertit en la plataforma que aglutina aquelles persones interessades en participar del projecte. Actualment, ja es compta amb més d’una vintena de voluntaris que ofereixen el seu temps “a canvi de res”, diu Saporta. No és del tot exacte ja que, a canvi, reben les preguntes curioses dels infants, les seues mirades de sorpresa i, sobretot, el seu esperit.
 
Aquest projecte, que rep el suport de totes les administracions públiques representades al territori, té l’objectiu de fixar-se com a programa estable a les escoles de la ciutat que es mostrin interessades en comptar amb aquesta activitat. De moment, els avis es troben en període de formació i, encara sense haver trepitjat les aules, ja estan entusiasmats.
 
--
Més informació: www.biblioteca.tortosa.cat

També et pot interessar