Ocells

Foto: 

Cedida
L'ornitologia, una de les activitats més destacades del Delta

Les 6 activitats per donar a conèixer els ocells als més petits

Per Setmana Santa, MónNatura organitza tallers i visites especials per gaudir del delta de l’Ebre en família
Surtdecasa Ebre
,
16/03/2018
Família
Vols descobrir la natura i els ocells que habiten als paisatges del Delta de l'Ebre? El centre MónNatura Delta, que es va inaugurar el març del 2012, continua sent un referent en les activitats lúdiques a la natura per a famílies incorporant activitats i tallers d’ornitologia, natura i tradicions del Delta per a totes les edats. A més, segueix treballant amb l’objectiu de posar en relleu el valor mediambiental de la zona del Delta i contribuir en la descoberta d’un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental. Us destaquem 6 de les millors activitats:

1. Visita dels menuts
El públic familiar podrà conèixer els ocells de ben a prop amb els diferents tallers que es duran a terme durant tota la temporada. Així com a través de la visita guiada adaptada als més petits de la casa, la 'Visita dels menuts', que any rera any es consolida com a activitat referent per comprendre el Delta de l’Ebre.

  • imatge de control 1per1

2. Màscares d’ocells
El Delta de l'Ebre destaca per la gran quanitat d'ocells que hi podem observar. Intentant apropar aquesta riquesa i coneixement als més petits, aquest taller els permet conèixer alguns dels ocells més emblemàtics i elegir-ne un per poder confeccionar una màscara que es podran emportar a casa.

3. Trencaclosques d’ocells
Gaudiu aprenent quins són alguns dels ocells més importants del Delta mitjançant la confecció d'un trenca-closques on haurem de dibuixar, pintar i  aprendre el nom, els colors i la forma d'alguna de les aus que podem trobar al parc natural.

4. Flamencs de Pasqua
En aquestes dates, ja és habitual pintar els ous d'algun personatge imaginari, com la Pepa, un flamenc femella. Amb els ous per pintar, l’interès i l’emoció arriben a l'aula. Els xiquets i xiquetes deixen anar la seva part artística i alhora aprenen curiositats dels flamencs, nocions bàsiques d’observació al Mirador i, com no, veuen en directe els flamencs del Delta de l'Ebre.

5. Curs per identificar les aus migratòries 
Una de les novetats és el curs d’ornitologia que es durà a terme durant dos caps de setmana, i que se centrarà en les aus migratòries del Delta de l’Ebre. Impartit per l’anellador Pere Josa, es vol descobrir perquè migren els ocells i quines estratègies utilitzen, detectar algunes de les rutes migratòries que realitzen i conèixer les diferents espècies d’ocells migradors.

6. Curs d'il·lustració d'aus
Durant aquest any, també es posarà en marxa un curs d’il·lustració d’aus, adreçat al públic interessat en el dibuix i la natura. Dirigit per l’il·lustrador científic Carles Puche, i al llarg de tot un cap de setmana, es vol aprofundir en el coneixement teòric i pràctic de la il·lustració científica del món les aus. 

Més informació: 

A

També et pot interessar