Kepa Junkera

Foto: 

Surtdecasa
Kepa Junkera

Els 4 imperdibles del Tradicionàrius

L'Hort de Cruells de Roquetes acull el 25 d'agost aquest festival de música d'arrel a les Terres de l'Ebre
Surtdecasa Ebre
,
13/08/2018
Música
El festival de música d'arrel de les Terres de l'Ebre, el Tradicionàrius, arriba a la seva 25a edició amb un cartell de luxe on estaran presents alguns dels artistes que han actuat en els darrers anys, així com una representació d'alguns dels músics folk de més trajectòria a l'estat espanyol, en una nit que començarà a les 21 hores i s'allargarà fins la matinada. La cita serà, com sempre, a l'Hort de Cruells, enguany el 25 d’agost.

1. 25è aniversari de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
El grup tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, vinculats a l'organització del festival, també celebren el seu vint-i-cinquè aniversari i aquesta vegada presentaran un espectacle especial en què interpretaran un repertori antològic al costat de la banda La Lira de Roquetes. La jota improvisada de l'Ebre també tindrà el seu espai, amb Joseret i la seva rondalla.

2. Agermanament valencià amb Pep Gimeno 'Botifarra' i Miquel Gil
També actuaran junts dos músics valencians que, altres anys i per separat, han ofert actuacions memorables al festival: Pep Gimeno 'Botifarra' i Miquel Gil. A l'espectacle 'Nus', tots dos exprimeixen al màxim la seva complicitat escènica i presenten amb esperit juganer i divulgatiu un panorama de la rica música popular valenciana. 

3. Plat fort: Kepa Junkera i Sorginak
L'acordionista basc Kepa Junkera, darrerament molt vinculat amb l'escena catalana, tocarà amb el jove grup de cantadores i percussionistes Sorginak. Kepa Junkera ofereix un homenatge a la música de tots els territoris de parla catalana amb el doble disc 'Fok', un recorregut, a través de 36 cançons, a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i l’Alguer. Amb més de trenta anys de trajectòria, a l'Hort de Cruells es podran sentir els seus instruments preferits com la trikitixa, la pandereta o la txalaparta.

  • imatge de control 1per1

4. Fi de festa amb rumba catalana
En acabar aquests tres concerts, el Tradicionàrius canviarà d’escenari i es traslladarà als arbres del parc de l’Hort de Cruells, on es farà el final de festa amb el grup de rumba catalana Micu i els Calamars –amb motiu que enguany s’ha fet una proposta a la Unesco perquè la rumba catalana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat–. La nit acabarà amb música d'arrel punxada pel DJ Mussol, alter ego del periodista i crític musical Ferran Riera.

A

També et pot interessar