Cireres

Foto: 

Cedida

Els 4 imperdibles de la Festa de la Cirera

La XVII Festa de la Cirera de Paüls se celebrarà els dies 6 i 7 de juny en format digital
Surtdecasa Ebre
,
26/05/2020
Fires i festes

La Festa de la Cirera s’organitza cada any a Paüls per celebrar la collita d’aquesta fruita de pinyol i a la vegada promocionar la gastronomia i cultura del municipi del Baix Ebre. Enguany, degut a la impossibilitat de poder celebrar-la per les restriccions de la crisi sanitària de la Covid-19, l'Ajuntament ha impulsat el web www.cireradepauls.cat amb l’objectiu de promocionar la cirera local, el poble i ajudar la pagesia local a vendre la seua producció. La XVII Festa de la Cirera de Paüls se celebrarà els dies 6 i 7 de juny en format digital i t'expliquem en què consistirà a través de quatre punts.

1. Cultura popular a través de la pantalla
L’Ajuntament de Paüls ha programat un seguit d’activitats com ara vídeos demostratius de confecció de cabassos, gaiates o miniatures, d’elaboració de cocs o tapes en cirera i de ballada de jotes amb la xaranga local. Pel que fa al cartell de la dissetena edició de la festa ha anat a càrrec del pintor local Domingo Basco, i s'ha aprofitat la crisi sanitària actual per reformular el web. “Feia temps que ens plantejàvem posar en marxa un web i ara amb la crisi del coronavirus ha estat el moment d’engegar-ho. És impossible fer la festa amb parades i centenars de persones al poble, ens hem de reinventar i programar activitats singulars per promocionar la cirera de Paüls, la nostra cultura i tradició”, ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

2. Coneix els productors i compra cireres
La idea és apropar els vuit productors de cirera que hi ha a Paüls perquè pugueu gaudir de la fruita més apreciada d'aquest poble ubicat als contraforts del Massís dels Ports. “Som pagesos que ens estimem la terra, que tenim cura de l’arbre ja des de la florida, minimitzem els tractaments i aprofitem els adobs naturals. Treballem per fer la millor cirera i ara, te la portem a casa!”, declaren. El web ofereix un directori per contactar amb cadascun dels productors així com una descripció de les seves finques i varietats de cireres. Entre tots aquells que comprin cireres a través del web entraran en un sorteig de 17 quilos de cireres, tants quilos com edicions de la festa s'han celebrat. El diumenge dia 7 de juny es farà públic el guanyador entre tots aquells que hi hagin participat.


Les cireres de Cal Murés, un dels vuit productors locals

3. Vés a collir les teves cireres a Paüls
Hi ha productors que ofereixen la possibilitat que els clients puguin collir personalment la fruita i, per això, destinen dues hectàrees de cireres exclusivament al fruiturisme. És el cas de Cal Serrano, que tenen una finca ubicada als peus del Montsagre, dins el Parc Natural dels Ports. Es dediquen al cultiu de cirerers, però també  de noguers, a l’elaboració de mel de romer, de timó i de taronger i a la conserva d’olives. Per cultivar els cirerers, fan servir adobs orgànics de la mateixa explotació. De fet, tots els productors tenen les portes obertes per explicar-vos com és la seva vida dedicada al cultiu de la cirera.

4. Sorteig de quatre caixes de cireres a través de Surtdecasa 
A més, atenció!, us recordem també que podeu guanyar una de les quatre caixes de cirera que sortegem participant al nostre perfil d’Instagram @surtdecasaebre. Perquè encara que enguany no sigui aconsellable visitar Paüls, el que segur que podeu fer és provar les seves cireres!

Més informació: 

A

També et pot interessar