TEDXAmposta

Foto: 

Surtdecasa
Imatge d'arxiu TEDXAmposta

Les 8 històries de vida del TEDxAmposta

L'esdeveniment tindrà lloc el proper 5 de maig al Teatre-auditori de la Lira Ampostina
Surtdecasa Ebre
,
02/05/2018
Activa't
Impulsar la sensació que el món és un espai ampli on poder desenvolupar moltes de les nostres potencialitats i, al mateix temps, que aquest desenvolupament és capaç de generar espais comuns més compromesos i solidaris. Aquest és l'objectiu del TEDxAmposta, un certamen que arriba a la seva quarta edició a les Terres de l'Ebre, en què, a part, s'hi han sumat dues edicions on les gales han estat protagonitzades per joves del territori. Enguany, l'esdeveniment tindrà lloc el proper dissabte 5 de maig a la Lira Ampostina, de 16 a 20h, i hi haurà ponents tant del territori com internacionals. Científics, educadors, artistes, activistes socials i també alguns herois anònims que sorprendran als assistents. Aquí et deixem un tastet de les històries inspiradores que podràs escoltar!

1. Jordina Torrents
Enginyera de la UPF, forma part de les millors tecnòlogues d'Europa i Orient Mitjà. Amb tan sols 26 anys ha estat distingida per la multinacional Google pel seu treball en equips de recerca i capacitat de lideratge amb el premi internacional Women Techmakers. 

2. Anna Muzychuk
És una gran mestra dels escacs, nascuda a Ucraïna el 1990. Tricampeona mundial i procedent d'una família de jugadors d'escacs, la seva carrera professional sempre ha estat lligada per la fidelitat als seus principis i valors. Fins i tot, posant-los davant de grans títols i premis. 

  • imatge de control 1per1

3. Gerard Güell
Nascut a Roses (Girona) al 1994, és cofundador de l’organització EuroTube, que pretén connectar països europeus en qüestió de minuts. El seu proper objectiu és poder apropar-nos al Hyperloop, definit com el transport del futur, i així aconseguir connectar països en qüestió de minuts. Va créixer a Catalunya, va marxar als Estats Units a estudiar el grau a la Purdue University amb una beca de tennis seguit del màster a Suïssa a l'École Polytechnique Fédérale de Lausanne. 

4. Maite Fibla Gasparin
Co-fundadora de Ship2B, una fundació impulsora d'inversió en impacte social. Ship2B va néixer per construir un món on l'economia i les empreses es posen al servei de les persones, apostant per empreses responsables amb el mediambient i els problemes socials.

5. Anna Brull
Va néixer a l'Ampolla i actualment viu a Àustria on treballa com a mezzosoprano solista a l'Ópera de Graz. Al juny del 2017 va guanyar el premi com a Millor Artista Revelació d'Àustria per la seva Interpretació de Rosina a l''Òpera del Barber de Sevilla' de Gioacchino Rossini. 

6. Eli Bonfill
Aquesta oceanògrafa parlarà de sexe d'una manera molt 'natural'. Creadora de Les Escoles Blaves i copropietària de l’empresa Plàncton, Divulgació i Serveis Marins, ha impulsat el coneixement del medi marí tant pel que fa a petits com a grans. 

7. Xavier Valbuena
Professor de Ciències en una escola d'educació secundària, llicenciat en biologia i capità de iot, l'any 2000 pateix un accident de motocicleta en què va perdre la seva cama dreta. En l'actualitat utilitza una pròtesi ortopèdica que li permet portar una vida completament normal a Vilassar de Mar, poble proper a Barcelona on resideix al costat de la seva dona i als seus quatre fills. "D'una forma o una altra, tots som discapacitats. Les discapacitats més importants, aquelles que realment ens impedeixen ser feliços, no es troben en els nostres ulls o en les nostres extremitats sinó en el nostre cor o en la nostra manera de pensar"

8. Andreu Belsunces
Investiga en la intersecció entre la sociologia de la tecnologia i el disseny, cultures postdigitals, noves narratives, pràctiques col·laboratives i innovació social. En el camp artístic i cultural ha treballat amb UNESCO, AECID, CCCB, Sónar o Medialab. Amb la intenció d’entendre com discursos i pràctiques materials s’enreden i coprodueixen, actualment centra la seva recerca doctoral en com la ficció serveix de lubricant per al desenvolupament d’assistents personals intel·ligents que utilitzen el llenguatge natural com a interfície.

Més informació: 

Web TEDxAmposta
Facebook TEDxAmposta

A

També et pot interessar