Dansa tradicional i correfocs a les festes de Tivissa

Del 20 al 28 de juliol se celebren les Festes Majors en honor a Sant Jaume
Surtdecasa Ebre
,
29/07/2013
Fires i festes
Visitar Tivissa en plenes festes majors és una bona opció per conéixer el tarannà d'aquest poble riberenc carregat de tradicions. Durant els dies de festa, que enguany aniran del 20 al 28 de juliol, hi ha programades diferents activitats entre les quals destaca la dansa de Tivissa, que aconsegueix concentrar grans i petits als carrers del poble per ballar plegats.
 
Aquesta festa, que tindrà lloc el dissabte 27 de juliol a les 19 h., ja s'ha convertit en un atractiu indiscutible per a que també els forasters visitin Tivissa. I... per què no et pots perdre aquesta cita? Doncs perquè recull perfectament l'essència popular i de germanor que ha marcat la història dels nostres pobles. Aquesta dansa, que se celebrava després del dia de Corpus, consistia en que cada dia un barri de Tivissa celebrava la seva festa i aquestes s'anaven enllaçant entre elles. Diu la tradició que un home veí de cada barri s'agafava de la mà d'una noia del mateix barri i, així passant per tots els carrers, s'anava formant una cadena llarguíssima de gent que anava recorrent tots el racons de Tivissa al so de la música. En l'actualitat, el que es fa és bastant semblant: la dansa començarà a la plaça de Baranova i el ball popular estarà acompanyat de la Xaranga Xim Xim. Un cop acabada, els participants gaudiran d'un refrigeri.
 
Però la nit del dissabte no s'acaba aquí. A continuació, a les 22 h., comença la nit de foc i màgia més esperada de l’any: el correfoc. Acompanyats dels Diables de Sant Andreu, els diables ompliran de pólvora els carrers. Enguany, a més, s'ha previst que el recorregut serà invers, a diferència del que s'ha fet els anys anteriors. Com explica l'ajuntament en el seu programa: "Començarem a un lloc nou, avançarem contra la direcció habitual i acabarem a un espai encara més inesperat, això sí, mantenint els muntatges clàssics i afegint-ne de nous".
 
Però si encara voleu més activitats divertides, el divendres 26 de juliol, els de Tivissa fan una gran batalla de farina on no hi ha hom que surti viu. L'ajuntament aconsella portar mascareta i ulleres per a que no hi hagi cap contratemps. Un cop tothom estigui més que blanc, els participants demanaran aigua als balcons i el correaigües pels carrers del poble finalitzarà davant del parc de Bombers. 
 
A part d'aquestes activitats destacades, les orquestres a la nit i els campionats esportius, així com la cursa popular, marquen l'agenda d'unes festes majors que tant si ets de Tivissa com de fora no t'hauries de perdre.
 
--
 
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar