Els 4 plans indispensables de la 26a Festa del Vi de Gandesa

Aquestes jornades tindran lloc del 31 d'octubre al 3 de novembre a la capital de la Terra Alta
Surtdecasa Ebre
,
05/11/2013
Fires i festes
Queda molt poc perquè arribi la 26a Festa del Vi de Gandesa. Com cada tardor, aquesta cita s'ha convertit en una de les grans celebracions del vi de producció pròpia que es fan a les Terres de l'Ebre. En part, perquè fa molts anys que aquesta festa ha trascendit la capital, Gandesa, i fins i tot la comarca, convertint-se en unes jornades amb voluntat de ser referents en el món del vi català. Per això, passat el 25è aniversari, l'organització no s'ha volgut relaxar i s'ha esforçat en mantenir el nivell de les edicions anteriors. I com ja se sap, moltes vegades només es pot mantenir el nivell si s'incorporen novetats. 
 
Primer Enofestival
Enguany un dels actes més destacats del programa és precisament la primera edició del Enofestival "Gandesa Wine", el dijous 31 d'octubre, una festa amb clara voluntat d'atreure al públic jove, i que consistirà en tastar els Vins Guanyadors del Concurs de Vins DO "Terra Alta" 2013 acompanyats de música en directe, en aquesta edició del grup de verisions pop i rock Jules. D'aquesta manera, els vins guanyadors en la gala prèvia s'aproparan al públic en un ambient distès a la Sala de Ball de la Societat Unió Gandesana, un dels espais més autèntics de la capital de la Terra Alta.
 
Tast i històries dels cellers
El dijous 1 de novembre a les 18h, s'ha programat el tast de vins a càrrec dels cellers. Aquesta és una bona oportunitat de conèixer les històries personals dels cellers i tastar els seus vins en un ambient tranquil i relaxat. Aquesta activitat, tindrà lloc al mateix espai del Consell Regulador de la Terra Alta. 
 
La Nit de les Garnatxes Blanques
Si el festival Enomusical és la novetat d'aquesta edició, un dels clàssics que es repeteix és la Nit de les Garnatxes Blanques, una vetllada onírica a la de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa, en què diversos establiments gastronòmics preparen una tapa gurmet per acompanyar diferents vins de la Terra Alta. El joc de llums a l'interior del celler, juntament amb la música i el tast, converteixen aquesta nit en una de les més memorables de l'any a Gandesa.
 
Els assistents a aquesta Nit, que enguany arriba a la quarta edició el dijous 1 de novembre, podran degustar una quarantena de vins elaborats íntegrament amb aquesta varietat, aportats per 28 cellers de la DO Terra Alta. Els vins es maridaran amb unes degustacions gastronòmiques preparades i servides pel prestigiós restaurant El Torreó de l´Indià, de l´Hotel Villa Retiro de Xerta, que disposa d´una estrella Michelin. 
 
Diumenge de clotxa
Tot i que la Festa del Vi ha anat guanyant en glamur i professionalització en els darrers anys, tampoc s'ha deixat de banda el seu caire més popular. Aquesta festa que recupera les tradicions de germanor, tindrà lloc el diumenge 3 de novembre a les 14h, amb el dinar de Clotxa. Un àpat que, com ja sabeu, és el que feien abans els terraltins i riberencs quan havien d'afrontar la jornada al camp. Aquest dinar tindrà lloc a l'Espai de les Escoles Velles.
 
--
Tota la informació: 
 
  

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar