cirera

Foto: 

Cedida

La Fira de la Cirera de Paüls celebra la XVIII edició amb una excel·lent collita

Amb les cireres com a protagonistes, els dies 5 i 6 de juny Paüls es vesteix de festa
Surtdecasa Ebre
,
31/05/2021
Fires i festes
El primer cap de setmana de juny les cireres són el màxim atractiu a Paüls. En el seu moment òptim de maduració i amb una anyada de condicions climatològiques favorables, a Paüls se celebra la 18a edició de la festa dedicada a aquest fruit de pinyol ben dolç.

Per fer arribar el bo i millor de la terra als veïns i visitants de Paüls, l’organització de la Fira de la Cirera de Paüls ha treballat per garantir totes les mesures sanitàries convenients. Satisfets, donen la benvinguda a tothom amb ganes d’assaborir unes cireres delicioses i passejar pel municipi. Enguany, a més de la fira en format presencial, també s’hi pot assistir a distància, ja que els actes es retransmetran pels canals digitals dels quals l’ajuntament disposa. Una cosa era clara, la fira calia celebrar-la!

En aquesta edició les parades dels productors de cireres s’ubicaran a la Plaça Major del municipi i al carrer del Mur. Estaran acompanyades de les delicioses propostes que brinden les cireres: coques, melmelades, licors i altres exquisideses pròpies d’un fruit que madura tot d’una i que, tan bo com és, es repensa gastronòmicament per no deixar escapar ni una espurna del seu bon gust. Altres parades d’alimentació i artesania acompanyaran la fira.

  • imatge de control 1per1

 

Un instant de la fira en una passada edició | Foto: Fira de la Cirera de Paüls
Els més petits disposen d’espais especialment pensats per ells amb tallers de treballs manuals, espectacles de màgia o música en viu. També els adults compten amb música festiva i tallers a càrrec d’algunes de les parades assistents. I com cada any, el diumenge al vespre es farà l’esperada entrega de premis als agricultors que han cultivat la millor cirera de la Fira de la Cirera de Paüls del 2021 i del pes en cireres que han obtingut. Així mateix, es farà el sorteig de 36 kg de cireres entre totes les persones que hagin comprat cireres durant la fira.

La celebració de la Fira de la Cirera de Paüls és una magnífica ocasió per apropar-se a conèixer una mica més aquesta població ubicada als primers contraforts del massís dels Ports. Mentre assaboriu un bon grapat de cireres, podeu passejar pels carrerons que serpentegen fins al cim del poble, on podeu visitar l’església de Santa Maria, situada dintre del recinte de l’antic castell àrab. També podeu optar per fer cames tot passejant per la font de Sant Roc, amb setze brolladors; la font de Montsagre, la font dels Ullals de la Vall, la font de les Glòries o la font del Morellar, que us refrescaran mentre ofereixen el reg a la terra que cultiva els fruits més dolços de la contrada.

Més informació: 

A

També et pot interessar