Surtdecasa Ebre
,
12/07/2018
Fires i festes

Els 10 imperdibles de la XXIII Festa del Renaixement

Et seleccionem els espectacles més especials de l'edició 2018 per anar sobre segur
Renaixement

Foto: 

Cedida
Senyora vestida de noble a la Festa del Renaixement
La segona quinzena de juliol, Tortosa celebra la Festa del Renaixement. Amb el subtítol "l'esplendor d'una ciutat al segle XVI", la Festa rememora, a través d'una àmplia oferta d'activitats, aquest període històric, un dels moments més interessants en l'existència de la ciutat. Dels gairebé 100 espectacles programats t'hem seleccionat els 10 més especials, ja sigui perquè són novetats, clàssics de la festa, propostes originals o companyies arribades de molt lluny. Bona entrada al segle XVI!

1. Meraki
Roberto Oliván presenta per primer cop un espectacle a la Festa del Renaixement. Amb l’inconfusible segell de l’artista tortosí, 'Meraki' es converteix en un vertader tour de force basat en els múltiples plantejaments que les diferents formes d’expressió corporal ofereixen a través de la dansa i el circ.
Més informació

2. Romeo i Julieta
Romeo i Julieta, dos joves enamorats malgrat l’odi atàvic entres les seves famílies. Una tragèdia que s’està formant, com núvols de tempesta en un dia assolellat, una de les històries d’amor més universals, una obra intensa des del principi a la seva fi, un Shakespeare més per a la Festa del Renaixement... No us perdeu el que serà un dels impactes d’enguany.
Més informació.

3. Arcanum Regis
Un dels edificis emblemàtics de la ciutat es converteix en un passatge del terror, farcit de misteris i sorpreses a cada racó. 'Arcanum Regis' és una experiència per a qui en forma part. Saps com entraràs, però tens tan clar si en sortiràs? Només tens una opció, endinsa’t en el misteri i descobreix-ho. Passis de 14 persones cada 15 minuts com a màxim, no apte per a menors de 10 anys.
Més informació.

4. Mytik Itak
Partiu a la descoberta dels grans mites que han fundat la nostra civilització i, sobretot, no tingueu por de riure-vos de tots aquells déus i herois antics, interpretats per una boja tripulació. Embarqueu-vos al seu costat en una odissea burlesca, navegant sense complexos entra la befa i la llegenda. Coneixereu el capità Dimitri Vaneck, home tirànic qui dirigeix un esquif patètic amb un grup heterogeni i es considera un gran navegant, mentre intenta duu a terme les seves aventures imaginàries implicant la malaurada tripulació. De les entranyes de la seva misèrrima barqueta sorgiran els monstres mítics, interpretats, de bon o de mal grat, per la tripulació que es plega a la voluntat folla del capità. Sirenes fatals, el ciclop, el Minotaure, Posidó o la terrible Gorgona se succeeixen sobre la pontona per acabar reflectint la pròpia natura de cadascú desemmascarant els veritables monstres que s’amaguen dins la gent de la tripulació...
Més informació.

5. Arcans de foc
Els esperits es focalitzen, els cops sords s’apoderen dels cossos i l’energia mística dels mags es fusiona en un trànsit hipnòtic. La piromància és en el cor d’aquests encanteris en els quals volutes ardents succeeixen pluges de brases i esferes ardents s’evaporen en un esclat encegador. Els sortilegis es van encadenant i s’entrelliguen amb la força del combat envoltats per la bellesa salvatge de les flames i la poètica de la il·lusió.
Més informació.

6. La visita de l'inquisidor
L’inquisidor de València ha arribat a la ciutat per investigar els conversos tortosins, els descendents dels jueus convertits al cristianisme, i realitzar una enquesta, és a dir, una investigació, per comprovar si realment han abraçat la religió cristiana. La seva tasca és implacable i les conseqüències poden ser terribles.
Més informació.

7. Et Vorago
Víctima de la seva gana, tres cuiners tiren el carro d’una salsitxa gegant, la qual els seus apetits àvids i voraç han transformat en tirà. La salsitxa, a l’alçada dels seus desitjos, ha de ser cuinada per ells per satisfer l’apetit del golafre d’en Gargantua. Els nostres herois no en tindran ni unes miques, condemnats que són, a ser esclaus dels bons desitjos del gegant imaginat per Rabelais. Batalles, rebel·lions i astúcies, dels petits contra els grans, vet ací que comença la comèdia, portada per la seva gana, el seu desig, i la seva cobejança. "Panxa afamada no té orelles, ni raó".  Espectacle de bufons pallassos, i acròbates sobre les passions que ens encadenen i ens redueixen a esclaus.
Més informació.

8. Kronos Cantus
La Festa del Renaixement s’enorgulleix de presentar el primer grup que hi participa vingut des de l’altra banda de l’Atlàntic. Kronos Cantus és una grup mexicà de recreació històrica que recupera les sonoritat medievals i del Renaixement. Els seus membres tenen una sòlida formació tant musical com historiogràfica. Tota una estrena per a la Festa del Renaixement. La seva actuació a Tortosa serà acompanyada per les ballarines de Yeareaj Laila.
Més informació.

9. Quimeres
Els seus grunyits se senten de lluny, no molt fort, poc a poc es van apropant... Se sent un murmuri, un llenguatge estrany, ronc i desconegut. Unes siluetes comencen a prendre forma, massives, aèries i furtives, semblen sortides d’enlloc. S’endevinen les seves banyes estilitzades que cauen sobre les robustes closques... són les Quimeres, que ens observen i es mesclen entre nosaltres.
Més informació.

10. La Taverna d'Enrico
Enrico Provinciale, el taverner més acollidor de Tortosa, ens ofereix la seva hospitalitat, ara a la plaça Menahem Ben Saruq, al peu de la muralla medieval de Remolins. Un espectacle on tot pot passar i format per personatges inoblidables, murris, marits gelosos, dames de noble cuna fugitives, artistes i escriptors... Això sí, sempre pendents de no fer massa guirigall per no provocar l’autoritat però amb la garantia que, sota el sostre d’Enrico, es troben segurs. Un clàssic incombustible de la Festa del Renaixement que aquest any es programa per divuitè cop.
Més informació.

També et pot interessar