Imatge del "booktrailer"

Foto: 

Cedida
Framgent del llibre "Tarongeta vol dir tarnoja petita"

De cítrics i Ryanair

La presentació del II Premi “El català pel món” tindrà lloc el pròxim diumenge 15 de març a Godall
Oriol Fuster
,
11/03/2015
Llibres
A 'Tarongeta vol dir taronja petita' (Godall Formacions, 2013), sis relats seleccionats a través d'un certamen literari oferixen sengles mirades a la realitat dels lectors o professors de català a l'estranger. En el marc de la 12a Fira de l’Oli i de l’Espàrrec de Godall, diumenge es presenta a la població del Montsià de la qual l’editorial pren el nom, la segona convocatòria del premi.

Emigrats o exiliats econòmics uns, curiosos de descobrir noves realitats els altres. Viatjants i ambaixadors improvisats: comunitat que no ho és, vertebrada a base de matisos i diversitats. Reconèixer-­se i conèixer­-s’hi: enyor, sovint, de l’oli, el sol i el soroll. Esdevindre habitant de tot arreu i també d'enlloc; dolçors i agrors, tant pel país de partida com pel de destí: cor dividit, realitats partides; “qui sóc” i “què vull fer de la meua vida” a cada visita i revisitació.

  • imatge de control 1per1

#AspraDiàspora, cultura Erasmus, cultura SVE, cultura lector. Els sis relats que conformen 'Tarongeta vol dir taronja petita' esdevenen un testimoni de primera d’esta realitat. La majoria molt bons, un parell d'excel∙lents, algun de correcte i au, ­-no sempre així fallat pel jurat. S’hi nota, per la qualitat, la pràctica en la paraula com element de treball: 'Tarongeta' regala tendresa, pregunta i incomoda, fa riure i encongix el cor de tant en tant. El resultat té el color esperable - ­ també desitjat: bon suc, sana vitamina, polpa d'una dolça i àcida realitat.

Més informació: 

Presentació del II Premi “El català pel món”
Diumenge 15 de març, 12:15h 
Godall (en el marc de la Fira de l’Oli i de l’Espàrrec)

*Comptarà amb una actuació teatral a càrrec de La Rabera Eclèctica i un tast de vins a càrrec del Centre Quim Soler.

  

A

També et pot interessar