Surtdecasa Ebre
,
11/06/2012
Llibres

El dia en què tu també pots ser poeta

El dia 21 de març, les Terres de l’Ebre s’uneixen a la celebració del dia internacional de la poesia
La poesia serà la protagonista de l'escena cultural ebrenca el proper dia 21 de març. A part de la lectura de poemes que tindrà lloc a gairebé totes les biblioteques municipals, Túbal Espectacles ha organitzat una suggerent vetllada poètica que tindrà lloc a Tortosa, com ve sent tradició en els últims anys.
 
Part de la gràcia de l’acte és que constarà d’una lectura col·lectiva de poemes, on la gent podrà alçar la mà espontàniament i recitar un poema propi o bé d’algun altre autor. Ara bé, el protagonista de la vetllada serà el cantautor Miquel Gil, que cantarà als poetes Abu Bakr al-Turtusi (Tortosa), Ibn al-Labbana (Dénia), Ibn al-Khafaja (Alzira), Vicent Andrés Estellés (Burjassot), Ovidi Montllor (Alcoi) i Enric Cassasses (Barcelona).
 
Aquesta vetllada, que enlloc de celebrar-se al Centre del Comerç com era tradició, aquest cop tindrà lloc a la Sala d’Exposicions del Palau Oliver de Boteller, culminarà amb un brindis amb cava en honor a la poesia i els poetes.
 
I què dir del mestre de ceremònies? Josep Cid i Fonollosa, lo Noi dels Quicos, serà l’encarregat de dirigir el tempo de la vetllada amb el seu sentit de l’humor autèntic, terrenal i corrosiu.
 
L'entrada al Palau serà gratuïta i els organitzadors conviden a tothom a escriure algun poema i recitar-lo en públic, una acció que els que l’han provat expliquen que et renova per dins!
 
A més, a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d’Amposta, el mateix 21 de març, s'ha organitzat la jornada De viatge, a càrrec de Josep Piera. L’activitat s’estructurarà en dues parts: la primera es recitaran autors antics o clàssics (Ibn Khafaja, Ausiàs March, Teodor Llorente) i la segona, poemes propis de Maremar, En el nom de la mar i algun poema inèdit. A la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre, tindrà lloc Ma vida i els seus amics, poetes, a càrrec d’Albert Roig, que consistirà en un homenatge als tres poetes de les Terres de l’Ebre que l’han acompanyat tota la vida: Gerard Vergés, Manuel Pérez Bonfill i Zoraida Burgos. La segona part, dedicada als set poetes que ha traduït: Ovidi, William Yeats, Rainer Maria Rilke, Robert Lowell, Manuel Bandeira, Manoel de Barros i Bejan Matur. I a Gandesa, no et perdis Quan dic dic, dic que diré el que dic, car no voldria dir el que no he de dir, que ja s’ha dit, a càrrec d’Eduard Carmona. Es tracta de fer un repàs per l’obra de poetes excepcionals del segle XX i XXI, xalats i que fan xalar.
 
El 23 de març la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa finalitzarà els actes dedicats a la poesia amb Paraula que vola... A la cassola!, a càrrec de Xavi Borràs on, a través de l'animació, ens aproparem a la poesia a través de lletres de Miquel Martí i Pol, Joan Salvat Papasseit, Josep Carner, Joan Maragall, Salvador Espriu, Joan Brossa i d’altres. 

També et pot interessar