Els llibres de Surtdecasa.cat 2012

Les recomanacions de l'any dels membres de l'equip
Surtdecasa Ebre
,
13/07/2012
Llibres

Arriba Sant Jordi i des de Surtdecasa.cat, com ja ve sent tradició, us volem fer unes recomanacions molt personals. Els que volem és explicar-vos quin és el llibre que més ens ha apassionat o del qual guardem més bon record de l'últim any. A més, ens agradaria que vosaltres ens feu arribar també les vostres recomanacions. Envieu-nos el títol del llibre, l'autor i, si pot ser, un breu comentari sobre els motius pels quals considereu que el llibre és interessant. 

Aquí teniu les nsotres recomanacions! 

  • imatge de control 1per1

Judit Monclús

Fago

Als anys seixanta, Truman Capote va inaugurar el gènere literari de la no-ficció. Ara, el periodista Carles Porta segueix la seva estela amb un llibre sobre el crim de Fago, una història real passada pel filtre literari que relata el patiment de la germana de l’acusat i que qüestiona el procés que va posar a la presó Santiago Mainar. Periodisme d’investigació en estat pur per conèixer des de dins una realitat fins ara no explicada.

Fago: Si et diuen que el teu germà és un assassí / Carles Porta

 

Roman Aixendri

Viernes

Com seria Robinson Crusoe si l'autor s'hagués inspirat en la filosofia francesa del segle XX? Si ho voleu saber llegiu aquest llibre i sabreu què és la sensualitat i potser també sabreu que és saltar-se dues parades d'autobús tal i com em va succeïr a mi en més de dues ocasions llegint i deixant-me endur per la seva bellesa sensitiva.

Viernes o los limbos del Pacífico / Michel Tournier

 

  • imatge de control 1per1

 

Rosa Banqué

Libertad

Libertad, de Jonathan Franzen, va ser un èxit de vendes l'any passat, i encara que jo no confío molt en aquest criteri, a mi m'ha encantat. La història ens explica la vida d'una família nord-americana que viu als típics barris residencials que veiem a totes les pel·lícules. Però durant la trama, els records, els enganys, les tendències polítiques i la possiblitat d'una vida millor construeixen un relat addictiu.

Libertad / Jonathan Franzen

 

Anna Zaera

Como vivir

Aquest llibre no és un tractat avorrit de filosofia, sinó una biografia fresca d'aquest filòsof del Renaixement. És curiós comprovar com a l'era de les noves tecnologies ens segueix movent el mateix que al segle XVI. Els que encara no hem aprés a viure de manera serena i confortable, trobem un bàlsam en les ensenyances de Montaigne. Us en deixo algunes per si us poden servir, curiosament són els títols dels capítols del llibre: 'Llegeix molt i oblida gran part del que has llegit'; 'No et preocupis per la mort'; 'Sobreviu a l'amor i a la pèrdua'; 'Reflexiona sobretot, no lamentis res'; 'Viu amb moderació'; 'Sigues ordinari i imperfecte'; 'Sigues sociable, conviu amb els altres'; 'Veu món'; 'Deixa que la vida sigui la seva pròpia resposta'… I qüestiona-t'ho tot.

Cómo vivir. Una vida con Montaigne / Sarh Bakewell



Jordi Arrufat

La vida autosuficiente

John Seymour va ser un destacat ecologista britànic, desenvolupador del concepte de l'autosuficiència moderna. Va morir l'any 2004, però la major part dels seus llibres els va redactar durant els anys 70 del segle XX, avançant-se als valors que es desenvoluparien més tard a Europa occidental. Els seus llibres estan dissenyats a mode de manual amb les seves il·lustracions pertinents i ens expliquen tots els passos a seguir per fer des d'una granja de pollastres familiar a com protegir els nostres enciams, passant per la generació d'energia domèstica. En els darrers anys s'han traduït els seus volums al castellà, sent La vida autosuficiente, un clásico para soñadores y realistas el seu treball més significatiu. Un manual que, en el context actual, recomano tenir a la biblioteca de totes les cases.

La vida autosuficiente / John Seymour



Josep Sabaté

Primera memòria

Abel, un jove universitari de la Ribera d'Ebre, és trobat mort a Montjuïc. A la seua vora hi ha el cos d'un noi de Berga. Nou anys després arriba un paquet amb unes estranyes cartes al forn dels seus pares. A partir d'aquestes cartes, el seu germà menut descobreix els sentiments més íntims de l'Abel. El llibre relata, a través de les cartes, la descoberta de la sexualitat d'un jove adolescent i les seues pors, fins esdevenir una intensa història d'amor amb un final tràgic, i un crit contra l'homfòbia i la intolerància. També reflexa les contradiccions que genera en la família descobrir que el fill -i germà- estimava un altre noi. Un llibre molt interessant i intens, que fa pensar i reflexionar, molt recomanable per a joves i adolescents, però també per a persones que encara no han entés que la sexualitat s'ha de viure - i deixar viure - en llibertat.

Primera memòria d'Abel M. /Jordi Folk

Núria Barberà

La caiguda dels gegants

Les novel·les de Ken Follet solen ser llibres gruixuts i llargs. Reconec que si no sou de llegir llibres tan llargs, us pot suposar un gran dilema. No me l'acabaré, pensareu. Però contra tot pronòstic, "La caiguda dels gegants" és un llibre que t'enganxa. T'explica la història (concretament, la Primera Guerra Mundial) i ho fa sense que t'adones que estàs llegint "història". Perquè dins de lo purament "històric", te submergeix en diverses historietes familiars, polítiques i també d'amor, que et transporten a principis del s.XX. Entre unes i altres "històries", les pàgines van passant, vas aprenent, vas recordant coses que ja havies estudiat i acabes lo llibre amb la sensació que la història, lo passat, pot ser, senzillament, apassionant

La caiguda dels gegants / Ken Follett

 

A

També et pot interessar