Surtdecasa Ebre
,
11/06/2012
Llibres

Litterarum: La literatura a escena!

De l’1 al 3 de juny se celebrarà juntament amb la Fira del Llibre a Móra d’Ebre
Móra d’Ebre es prepara un any més per convertir-se en l’aparador dels espectacles que tenen la llengua catalana com a eix central. La cinquena edició de la Fira d'Espectacles Literaris Litterarum es presenta carregada de caps de cartell i de propostes innovadores. Destaca al programa l'assagista de Tortosa Albert Roig, Rosa Maria Sardà, el grup de rumba Gertrudis o la companyia T de Teatre.
 
En total, tindran lloc 19 espectacles que se celebraran paral·lelament a la Fira del Llibre Ebrenc els dies 1, 2 i 3 de juny a la capital de la Ribera d’Ebre. El tortosí Albert Roig, al costat de Joan Vinyoli, presentarà el divendres 1 de juny Música de Cavalls negres, una adaptació dels poemes de Rainer Maria Rilke amb la música de Joan Gaspar i la col·laboració de les actrius Sílvia Bel i Mónica Van Campen. El mateix divendres, també actuaran les conegudes ‘T de Teatre’ que presentaran Contes sorneguers d’en Pere Calders. Una altra de les caps de cartell és Rosa María Sardà. La veterana actriu està al capdavant de Sagarra dit per Rosa M. Sardà, un recorregut per la vida de Josep María de Sagarra a través dels seus versos, articles, assajos i obres de teatre que es presentarà el dissabte 2. En el terreny musical, el grup de rumba catalana Gertrudis oferirà el mateix dissabte un concert gratuït basat en els poemes de J.V Foix.
 
La celebració de Litterarum coincideix amb la novena edició de la Fira del Llibre Ebrenc. En ella, participaran una trentena d'autors de l'Ebre i se celebrarà també una jornada professional dedicada a la literatura històrica amb la participació dels escriptors Miquel Esteve i Martí Gironell.
 
Més informaciówww.llibresebrencs.org/
 
  

També et pot interessar