Jump to navigation
Dilluns
2 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Alcanar cuina amb un exponent comú: els cítrics
Del 23 de novembre al 23 de desembre tenen lloc les XIX Jornades Gastronòmiques dels Cítrics
Surtdecasa Ebre
,
18/03/2013
Menjar i beure
No hi ha res millor que convertir en especials els caps de setmana de novembre, un mes d'aquests que no són ni d'estiu ni de ple hivern. I una bona manera de fer-ho és conéixer de més a prop la creativitat dels nostres professionals de la cuina a l'hora d'elaborar propostes basades en un producte. En aquest cas, els cítrics. Aquests professionals, que durant un mes oferiran als seus establiments un menú degustació amb la presència de cítrics en totes les seues varietats i formes, han seguit el mateix procés creatiu que quan a un xiquet de primària, el mestre li mana que escrigui una redacció lliure amb l'únic condicionant que surti un ase verd entre el text.
Segurament, aquests professionals que ara ens presenten les seues millors gales i ens parlen de delícies com un filet de rom amb mantega de taronja, un tataki de tonyina amb guacamole de mandarina, un braó de porc casolà confitat amb caramel de llimona, llagostins al rom amb pells de taronja o uns pastissets de taronja i flams de madarina, porten mesos donant voltes a com poden conjugar els cítrics amb altres ingredients per crear propostes delicioses.
Una vintena de restaurants d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja ofereixen menús a diferents preus que van des dels 15 als 35 euros on predomina el peix i marisc del territori, però també, altres
delicatessen
com els carpaccios o els foies.
Per què amb cítrics? Molt fàcil. Tant mandarines com taronges sempre han estat la millor representació dels productes canareus, un producte conegut aquí i famós internacionalment gràcies a l'exportació d'aquestes fruites que es conreen en grans extensions de camp al voltant del municipi.
En aquest cas, l'entorn del poble, tant per muntanya com per mar, seran un bon al·licient per als visitants que s'apropen a gaudir de la gastronomia. Hem de dir que els allotjaments turístics del municipi, com l'Hotel Carles III, la Masia Tancat de Codorniu o l'Hostal Montecarlo ofereixen un pack que inclou en la majoria dels casos sopar, dormir i esmorzar per un preu molt assequible.
--
Tota la informació (enllaç)
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Nusgràfic
Jordi Bertran: "El vessant més domèstic i quotidià de les festes populars fa que no les valorem"
Foto:
Jaume Boldú
Els 10 imperdibles del Mercat Ibèric d'Alcanar
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Les 10 millors platges nudistes de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona