Jump to navigation
Dilluns
2 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Benifallet posa en valor la cuina de les herbes aromàtiques
Del 8 de novembre al 8 de desembre seran les protagonistes de les jornades gastronòmiques del municipi
Surtdecasa Ebre
,
05/11/2013
Menjar i beure
Si diuen que menjar és un plaer és perquè, al seu torn, la cuina és un art. I si en els quadres, les darreres pinzellades donen el toc de gràcia a l’obra de l’artista, en el món de la gastronomia ho fan aquells ingredients que a vegades passen desapercebuts però que, de no ser-hi, el plat no estaria complet ni l’acompanyarien els gustos i les textures que el fan especial.
Aquesta podria ser la premissa que justifica que Benifallet dediqui les seues jornades gastronòmiques d’enguany a les herbes aromàtiques. No són l’ingredient principal de cap recepta, però es converteixen en el condiment necessari perquè el peix, la carn o les verdures guanyin en gust i s’acompanyin d’unes aromes que fan venir la gana.
Del 8 de novembre al 8 de desembre, els restaurants Xiringuito, Ca Treig, Pepo i el de l’Antiga Estació de Benifallet oferiran menús on les herbes aromàtiques hi tindran un protagonisme destacat. Serà l’ocasió perfecta per tastar plats tan suggerents com el carpaccio de bacallà marinat a les fines herbes; el
wrap
de gambes amb coco, curri i comí; els triangles cruixents farcits de formatge gorgonzola, porros i pernil amb tocs de gingebre; o el filet de porc adobat al romer. Les postres també prometen convertir-se en tota una experiència ja que els restauradors benifalletencs tanquen els seus menús de les jornades gastronòmiques amb atreviments com els muffins d’orenga, la mousse de xocolata amb crema de menta o el tastet digestiu de gintònic al romer.
Com cada any, el primer dia de les jornades es farà la presentació del mes gastronòmic per excel·lència a la localitat amb un acte al Casal municipal en què els restaurants presentaran algunes de les seues ofertes culinàries per a l’ocasió i les sortejaran entre el públic assistent. Enguany, el tret de sortida de les jornades gastronòmiques el donarà el restaurador ebrenc Joan Ramon Casanova Falcó qui, juntament amb la seua esposa, ha estat al capdavant de la Fonda Barcelona de Móra la Nova fins a finals del passat mes d’octubre, quan va tancar les seues portes després de gairebé un segle d’història.
Per la seua banda, cal recordar que, durant aquest mes, els comensals que gaudeixin de les propostes que ofereixen els restaurants de Benifallet en el marc d’aquestes jornades gastronòmiques participaran en el sorteig d’un cap de setmana per a dues persones a l’impressionant Hotel-Restaurant La Torre del Visco de Fuentespalda, a la província de Terol.
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Els 6 llocs on menjar prop del cel a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Les 6 experiències gastronòmiques del març a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"