Jump to navigation
Si tens algun amic de La Ràpita, te n’hauria d’haver parlat. Sinó, ara li podràs dir tu. La Nova Tasca és, probablement, un dels millors llocs per trobar-se amb els amics i fer una canya ben fresca i unes tapetes de qualitat. Porta uns vuit anys en actiu, però ara viu un dels seus millors moments.
Té el caràcter popular d’una taverna, amb xivarri, soroll de plats i ristra de pernils incorporada, però les racions de peixet i marisc que serveixen són pròpies d’una marisqueria de luxe. Aquest és el secret del lloc. I la gent ho sap. Sobretot en caps de setmana no hi cap ni una agulla. Però si prens una mica de paciència i no ets dels que s’agobien ràpid, tindràs recompensa. Demana unes tallarines –un marisc semblant al grúmol molt apreciat a les nostres terres-, uns musclos o unes croquetes casolanes de pernil ibèric, i encertaràs. Si a l’estiu venen de gust els boquerons o el llucet fregit a la terrassa, de cara a l’hivern, l’establiment posa en marxa les brases i triomfa amb el secret d’ibèric de porc a la brasa. Si no saps quina tapa triar, fes una ullada a la barra, mira el que més abunda entre els clients habituals –la majoria gent del poble- i deixa’t aconsellar. Sinó, sempre pots mirar l’enrajolat blanc que hi ha darrere el mostrador on hi ha escrites amb rotulador les tapes del dia i el seu preu. A l’estiu no t’estranyi trobar, entre els clients més veterans, una cara familiar. Es tracta de l’ex jugador de l’Athlètic de Bilbao, Julen Guerrero, un estiuejant assidu a La Ràpita, que sol deixar-se caure al vespre per La Nova Tasca a fer una cervesa. Com a client-amic, ha donat una samarreta seva firmada que presideix el menjador. Si hi vas a l’hivern trobaràs pocs turistes, potser algun foraster, aconsellat pels recepcionistes dels hotels de la vora, que saben que recomanar la Nova Tasca és apuntar-se un 'tanto segur'. No falla mai.
La Nova Tasca
Sant Isidre, 115
La Ràpita