
Cervesa fresca i peixet fregit a La Ràpita
Si tens algun amic de La Ràpita, te n’hauria d’haver parlat. Sinó, ara li podràs dir tu. La Nova Tasca és, probablement, un dels millors llocs per trobar-se amb els amics i fer una canya ben fresca i unes tapetes de qualitat. Porta uns vuit anys en actiu, però ara viu un dels seus millors moments.
Té el caràcter popular d’una taverna, amb xivarri, soroll de plats i ristra de pernils incorporada, però les racions de peixet i marisc que serveixen són pròpies d’una marisqueria de luxe. Aquest és el secret del lloc. I la gent ho sap.
Sobretot en caps de setmana no hi cap ni una agulla. Però si prens una mica de paciència i no ets dels que s’agobien ràpid, tindràs recompensa. Demana unes tallarines –un marisc semblant al grúmol molt apreciat a les nostres terres-, uns musclos o unes croquetes casolanes de pernil ibèric, i encertaràs. Si a l’estiu venen de gust els boquerons o el llucet fregit a la terrassa, de cara a l’hivern, l’establiment posa en marxa les brases i triomfa amb el secret d’ibèric de porc a la brasa.
Si no saps quina tapa triar, fes una ullada a la barra, mira el que més abunda entre els clients habituals –la majoria gent del poble- i deixa’t aconsellar. Sinó, sempre pots mirar l’enrajolat blanc que hi ha darrere el mostrador on hi ha escrites amb rotulador les tapes del dia i el seu preu.
A l’estiu no t’estranyi trobar, entre els clients més veterans, una cara familiar. Es tracta de l’ex jugador de l’Athlètic de Bilbao, Julen Guerrero, un estiuejant assidu a La Ràpita, que sol deixar-se caure al vespre per La Nova Tasca a fer una cervesa. Com a client-amic, ha donat una samarreta seva firmada que presideix el menjador.
Si hi vas a l’hivern trobaràs pocs turistes, potser algun foraster, aconsellat pels recepcionistes dels hotels de la vora, que saben que recomanar la Nova Tasca és apuntar-se un 'tanto segur'. No falla mai.
La Nova Tasca
Sant Isidre, 115
La Ràpita