Jump to navigation
Dilluns
2 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Els 10 millors entrepans de les Terres de l’Ebre
Surtdecasa.cat et recomana on et pots menjar els millors bocates
Surtdecasa Ebre
,
21/12/2012
Menjar i beure
Sabem que els bocates són d’aquelles receptes que tothom aprecia per algun motiu. Ja sigui perquè són pràctics de menjar, econòmics, ràpids d’elaborar i, com no, poden estimular la creativitat dels restauradors. Ara bé, com la majoria de coses a la vida, per molt fàcil que pugui semblar fer un entrepà, són pocs els que cuiden els detalls i poden presumir de resultats òptims.
Hem volgut fer un recull dels que hem considerat – amb el suport dels lectors de Surtdecasa.cat – els millors bocates de les nostres terres. Aquesta llista, com solem dir en aquestes ocasions, no està tancada i esperem rebre més opinions per poder-la perfeccionar i fer-la el més representativa possible.
1. Bocata Ventall Freddy del restaurant Ventall Freddy (La Ràpita)
El bocata que pren el nom del local “Ventall Freddy” és el més demanat en aquest restaurant de La Ràpita que ofereix als clients una carta amb prop de 90 entrepans diferents. El Ventall Freddy ha triomfat entre els clients perquè és una combinació d’elements irresistible: Pit de pollastre arrebossat de forma casolana, enciam fresc, rodanxes de tomàquet, ou dur i maionesa. Tot això, servit amb un pa cruixent acabat de coure al forn que tenen al mateix establiment. Una versió encara més calòrica d’aquest bocata estrella és el recentment anomenat "Pickenbauer", que els malpensats pensareu que porta salsitxa, però no. És un bocata de pit de pollastre, ceba cuita, ou ferrat, cansalada i formatge. Hem de dir que, en aquest establiment rapitenc, han estat els clients els que en moltes ocasions han batejat els seus entrepans preferits que, posteriorment, han acabat formant part de la carta.
Av. Constitució, 1 bis
La Ràpita
Tel. 977 74 10 16
2. Bocata de calamars del Bar Esther (Tortosa)
Tot un clàssic que mai passa de moda, però que és difícil trobar en els restaurants de casa nostra. Per això, el bocata de calamars del Bar Esther, una de les barres més ben assortides del mercat municipal de Tortosa, ens senta tan bé. Un llenguet de pa generós amb unes quantes anelles de calamars a la romana casolans i, si es vol, una mica d’allioli o maionesa per acabar d’amorosir el pa. És cert que és un bocata contundent, però tant si el demanem per esmorzar com per dinar, segur que ens deixarà satisfets. Una altra opció, no més lleugera, és optar per un bocata de llom arrebossat amb albergínia fregida especialitat de la casa o tirar directament per la truita de patates, una producció de gruix i diàmetre faraònic digna dels millors bars casolans.
Mercat Municipal
Tortosa
Tel: 977 44 21 71
3. Súper Hamburguesa del Bar Frankfurt Querol (Amposta)
Segons els propietaris d’aquest mític establiment d’Amposta, l’hamburguesa SUPER es va inventar aquí fa més de 35 anys, dels 41 que porta aquest Franckfurt d'Amposta obert al públic. Una creació en el seu moment innovadora que, posteriorment, es va estendre per totes les Terres de l’Ebre, segons apunten els responsables d’aquesta bocatería. L’hamburguesa va acompanyada de ceba fregida, formatge i ou ferrat. És una hamburguesa feta en una carnisseria del municipi i el pa cruixent està sucat amb tomàquet. A part de l’hamburguesa, el Querol d’Amposta també triomfa pel seu bocata especial que rememora l’entrepà de tota la vida, aquell que sempre s’ha menjat les tardes de bous: el de truita amb salsitxa. Aquest entrepà sempre porta pa amb tomàquet i ceba cuita. Una delícia.
Carrer Primer de Maig, 12
Amposta
Tel. 977 70 07 71
4. Bocata de bistec amb roquefort del Mini Bar (Tortosa)
Una de les principals creacions de Josep, el propietari d’aquest local, és el tradicional
Pepito
amb formatge roquefort. Aquest bocata és contundent però molt saborós. La carn de bou tallada ben fina es cou a la planxa i, després, se li afegeix el formatge blau per sobre. Una de les particularitats d’aquest bocata és que, un cop preparat, l’acaben de torrar en una planxa. És per això que el pa queda molt cruixent i amb molt poc volum, gairebé com una coca, el que fa destacar molt més els ingredients que porta a dintre. Una segona opció per als que vulguin un bocata més mediterrani és el popularment conegut com “Triple A” que com - de forma ebrenca- indica aquest apel·latiu porta 'anxoves, atún i aulives'.
Carrer Cervantes, 1
Tortosa
Tel. 977 44 10 33.
5. “Ricardito” de La Taverneta (L'Ampolla)
Sense dubte, un altre dels bocates seleccionats és el “Ricardito” que es prepara a la Taverneta de L’Ampolla en honor al seu propietari, Ricard, que és qui ha inventat aquesta recepta amb trets molt castissos, però també amb influències de l’Europa Central. Aquest entrepà, un dels més sol·licitats per la clientela, porta rodanxes de xoriço roig picant fregit, cansalada a la planxa i formatge. El que agrada més als clients és aquest toc picantet del xoriço vermell que contrasta amb un suau pa amb tomàquet. Com a segona opció, i per aquells que no vulguin sumar tantes calories amb quatre mossos, us recomanem l’entrepà de tonyina amb boquerons fets de casa, un bocata amb tocs més frescos i mediterranis que ocupa el segons lloc en el rànquing dels més demanats del lloc.
Carrer Els banys, nº 21
L'Ampolla
Tel. 977 46 00 44 / 606 066 615
6. Truita d’alls tendres del Bar Llambrich (Sant Jaume d’Enveja)
Aquest és un dels entrepans estrella d’aquest establiment de Sant Jaume d’Enveja que es caracteritza per fer bocates de més de 40 centímetres. Amb un pa de barra cruixent, la mestressa et dóna a escollir si vols la versió gran o la versió petita de l’entrepà. Hem de dir, però, que la versió petita només és lleugerament més reduïda. El bocata més característic del lloc és el de truita d’alls tendres amb pa amb tomàquet i ben regat d’oli d’oliva, que és una delícia de temporada, ja que no hi ha alls tendres tot l’any. En el seu lloc, si vas a l'hivern, pots triar un dels grans tòtems del Llambrich, l’entrepà Especial, que porta quatre trossos de llom de porc, enciam, ou ferrat, formatge i el pa untat amb maionesa. A més, també hi ha la possibilitat de demanar un bocata al gust amb els ingredients que desitges. Com diu la mestressa del local, aquí “fem bocates com si els fessem per a un fill, com més casolans millor”.
Carrer Major, 68
Sant Jaume d'Enveja
Tel. 977 46 82 40
7. Especial de Pollastre de la Cafeteria Nicanor (Deltebre)
L’especial de pollastre és un dels entrepans més preuats d’aquest Restaurant-Cafeteria de Deltebre que porta quarte generacions dedicades al món de l’hostaleria. Aquest entrepà es caracteritza per portar el pollastre rostit desmollat amb una mica d’enciam fresc, formatge i ou dur a rodanxes. Et recomanem que juguis amb les salses que el cambrer et servirà molt elegantment amb una cistelleta, a l'estil europeu. Si et poses un toc de quètxup i mostassa, li aportaràs un toc agredolç i picant totalment irresistible. Si no t’agraden els bocates amb tants ingredients, et recomanem el clàssic Bikini de pernil i formatge. En aquest local el preparen deliciós.
Carrer Major, 22
Deltebre
Tel. 977 48 00 62
8. Bocata de truita amb tonyina del Bar 21 (Flix)
Els bocates del Bar 21 són coneguts a Flix perquè són generosos, casolans i es poden escollir al gust. Però sense dubte, el que més agrada entre la clientela és el de truita de tonyina. Una recepta senzilla i econòmica que en aquest establiment la preparen amb una habilitat especial. Els talls de truita es col·loquen entremig del bocata preparat amb un pa fet en un forn del poble. Un pa al que se li frega un tomàquet de penjar, un toquet de sal i es rega amb oli d’oliva. Tot i que en aquest bar no demanis molta sofisticació, si vols menjar-te un bocata de llom amb formatge, te’l menjaràs també molt de gust. I el millor de tot és que la relació qualitat-preu és molt alta ja que els preus dels bocates són bastant econòmics.
Av. Catalunya, 6
Flix
Tel. 977 41 10 16
9. Entrepà Complet de la Cafeteria Agora (Alcanar)
Un cop més us hem de parlar d’un bocata molt complet. De fet, aquest és el nom que porta a la carta. En aquesta cafetería d’Alcanar preparen un bocata amb pa rústic ben sucat amb tomàquet, llom a la planxa, cansalada fregida, truita a la francesa i formatge que, si el proveu, segur que us transportareu al setè cel. Us sembla impossible que tots aquests ingredients puguin cabre dintre del pa? Doncs ho fan, i la mescla de gustos et deixarà sense respiració.
Av. Constitucio, 58
Alcanar
Tel. 977 73 08 94
10. Pernil ibèric del Viena (Tortosa)
Tot i que podria semblar que els bocates “fabricats” als establiments que són grans franquícies tenen poca personalitat, aquest bocata sense dubte és dels més deliciosos que es poden trobar per les nostres terres. Un flautí de pa cruixent fregat amb polpa de tomàquet i pernil de gla autèntic. Potser la pega és que és més aviat un bocata petit i costa 6,50€. Però si te’l demanes no te’n penediràs perquè el gaudiràs fins la darrera mossegada. Si vols alguna cosa més potent, t’aconsellem l’anomenat 'Cevapcice', un bocata que porta una mixtura de carn picada amb espècies, ceba cuita i formatge fos, tot això col·locat en un pa cruixent sucat de pa amb tomàquet.
Plaça Barcelona, 3
Tortosa
Tel. 977 443 795.
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Sara Blanch: “En els últims anys, l’òpera està agafant importància i es fa molt més present en la societat”