Jump to navigation
Dimarts
3 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Els 10 millors restaurants de cuina estrangera de les Terres de l'Ebre
Un recorregut per la gastronomia internacional
Surtdecasa Ebre
,
05/12/2012
Menjar i beure
Fart de menjar anguiles en suc cada setmana? Fins al monyo de les cuixes de granota del Delta? Necessites alguna cosa més exòtica que un arròs amb fotja? No patiu, l’equip de Surtdecasa.cat ha sortit a buscar els sabors més exòtics entre els restaurants de les Terres de l’Ebre. Des dels menjadors més populars als restaurants més selectes i exclusius, hi trobem una àmplia selecció de sabors que podreu provar sense viatjar gaire lluny. Això sí, feu-nos un favor i, quan us vinguin a visitar els vostres amics de Barcelona o més enllà, continueu portant-los allà on fan un bon xapadillo.
Marusia
Cuina bàltica i eslava (Tortosa)
El Marusia pot fer por abans d’entrar-hi. Els ròtuls en cirílic i els anuncis de particular a particular en rus penjats a la porta, a molts els poden crear un sentiment que això és més Minsk, Vilnius o Riga que Tortosa. Però feu-nos confiança, entreu i veureu com en sortireu gratament sorpresos. El Marusia és, senzillament, un dels millors restaurants de cuina estrangera de les Terres de l’Ebre per les següents raons: primer, el menjar és molt bo i molt barat. Dues persones poden menjar i beure bé per menys de 20 euros. Segon, com que els seus clients solen ser majoritàriament ciutadans de l’Europa de l’Est, els seus plats estan adaptats al seu gust i no al nostre, per la qual cosa és un lloc idoni per provar nous sabors basats en la patata, la carn picada, els productes làctics i la ceba. Ah! I sense descuidar les cerveses de mig litre servides en gerres enormes gelades. Tercer, i possiblement el que més gràcia ens ha fet, el menú no es basa en descripcions escrites, sinó fotografies dels plats, que són descrits per algun dels propietaris de l’establiment amb tots els detalls que vulgueu. Un gran descobriment apte per a totes les butxaques!
--
Avinguda Generalitat, 161
Tortosa
Tel. 636 747 223
Taj Mahal
Cuina de l'Índia (Tortosa)
El Taj Mahal és, avui per avui, l’únic lloc de Tortosa on et serveixen curry i salses madràs. Situat a una vora del riu que ens agradaria veure més plena de restaurants i bars, el Taj Mahal és, sobretot, un restaurant sense pretensions més adaptat al gust dels clients de la vora de l’Ebre que als de la vora del Ganges. Això ho demostra el fet que només hi ha 4 o 5 plats autènticament indis o d’inspiració índia, amb salsa de iogurt, curry madràs o salsa picant. La resta són plats de pasta, kebabs o pizza que podrien estar en qualsevol altre restaurant - recordeu que els kebabs són originaris de Pèrsia (actualment l'Iran), no de l'Índia-. Si us agrada el menjar picant, no us talleu i demaneu que sigui picant, si no, no s'hi assemblarà en res als plats que es mengen al subcontinent indi. Una altra cosa a advertir per a aquells que us agradi menjar molt: les racions no són especialment grans.
--
Passeig de l’Ebre, 54
Tortosa
Tel. 977 50 44 68
La Table de Gilet
Cuina francesa (El Perelló)
Situat a la urbanització de Gilet, a 4 quilòmetres del Perelló a partir del molí que hi ha al davant d’una famosa botiga de productes derivats de la mel, La Table de Gilet és la principal referència de la cuina francesa ara mateix a les Terres de l’Ebre i un lloc predilecte de trobada de la comunitat francesa i suïssa que viu entre nosaltres. Entre els seus plats, els derivats de l’ànec “sont à l’honneur”, com diuen en francés. Magret d’ànec, foie gras o l’amanida amb pedrers d’ànec són només uns quants exemples de les “delicatessen” que es poden provar allà i que denoten una certa inclinació per la cuina regional del sud-oest de França per part dels propietaris de l’establiment. Altres especialitats associades a la cuina francesa, com els entrecots amb salses roquefort o al pebre, també hi són presents així com els vins dolços d’aperitiu, al contrari de nosaltres que els bevem més aviat a les postres. Tot i així, us ho advertim, no és barat, el menú costa 24 euros, però és potser el preu a pagar per les àmplies vistes que tindreu de la badia del Fangar, l’Ampolla i la part nord del Delta de l’Ebre des d’allà dalt, envoltats dels gatets que viuen en aquest racó de les Terres de l’Ebre.
--
Urbanització Gilet
El Perelló
Tel. 616 074 177
Carpe Diem
Cuina Internacional, adaptada al gust britànic (El Perelló)
Costa de creure, però un dels restaurants més extravagants, barrocs i romàntics de les Terres de l’Ebre es troba enmig del camp entre El Perelló i Rasquera. I no és casualitat. Si un mira les estadístiques, se n’adonarà que la major part dels residents originaris de la Gran Bretanya, França, Benelux i Alemanya a les Terres de l’Ebre viuen als termes municipals de l’Ametlla de Mar, El Perelló i l’Ampolla, en terrenys aïllats on s’han construït o renovat finques abandonades. Porten una vida individual però, de quan en quan, els hi agrada retrobar-se i compartir bons moments en llocs com el Carpe Diem, un restaurant gestionat per holandesos i alemanys que serveix sobretot a la nombrosa comunitat britànica plats d'allò que es podria anomenar la cuina internacional que, si bé és d’inspiració francesa, presenta especialitats d’altres latituds que no us deixaran indiferents, com la carn d’estruç o la de cangur. Finalment, un altre al·licient per anar al Carpe Diem és el seu petit zoològic on podreu veure porcs negres o cangurs. No patiu, no són els mateixos que després estaran al vostre plat.
--
Ctra El Perelló-Rasquera, km 8,5
El Perelló
Tel. 678 477 700
www.carpediemperello.eu/restaurante.html
La Dolce Vita
Cuina italiana (Amposta)
Enmig d’un panorama culinari on tothom s’atreveix a fer pizzes i a cuinar pastes, fa goig trobar un restaurant on els cuiners i cambrers són originaris del lloc on es va inventar la pizza, que no és Chicago com alguns potser us pensàveu, sinó Nàpols i la província italiana de la Campània. En un menjador presidit per una pintura que representa el golf de Nàpols amb l’illa de Capri a l’horitzó, us serviran pizzes preparades tal i com us les farien a llocs emblemàtics de la cuina mundial com Di Matteo, da Michele o Brandi, a Nàpols. Perquè l’experiència sigui més autèntica, recordeu de demanar que la pizza sigui margarita i que porti orenga i alfàbrega. Per algun estrany motiu, sembla que els catalans no siguem gaire amics d'aquestes dues herbes aromàtiques i, per defecte, no les posen mai a la pizza. Un altre plat de la Campània recomanat és el Re Fernando, semblant a la lassanya. Per acabar, i com a postres, la tarta capresse, que és com un cóc de xocolata típic de la mítica illa on els emperadors romans passaven les vacances, acompanyat d’un limoncello, licor típic de la zona a base de llimona. No és gens àcid i us sorprendrà el seu intens aroma. Buon appetito.
--
Josep Tarradelles, 108
Amposta
Tel. 977 708 054
Dalton Bar B-Q Càtering
Cuina americana i tex mex (Ampolla)
T'imagines endinsar-te de ple en el Far West? Menjar un bon tall de carn envoltat d'una vella motocicleta Harley Davidson, com si et trobessis al mig de la ruta 66? Això és precisament el que recrea el Dalton Bar BBQ càtering, un espai reservat per a banquets i festes engegat pel suís Werner Barenfaller, un home barbut i corpulent que és tot un apassionat de les barbacoes. El que ofereix són àpats temàtics per encàrrec per poder degustar autèntiques receptes 'yankies' com el famós Black Angus (costelles de bou importades dels Estats Units) o el Brisket (un filet de pit de bou) o, fins i tot, compartir amb amics un corder o un salmó sencer al més pur estil de bacanal hedonista. Tots aquests talls es cuinen amb el mètode 'smoker', unes barbacoes genuïnament americanes que, a part de coure, donen un intens sabor fumat al menjar. El Werner està convençut que part del secret de les seues carns és coure-les a molt baixa temperatura, molts cops fins i tot s'están més de 20 hores. Acompanya la carn amb salses de Jack Daniels, Stubbs o chimichurri, així com de patates a la graella o amanides d'estil americà o mexicà. Aquests àpats es poden acompanyar amb música i ambientació al més pur estil country. Aquest establiment situat a l'Ampolla no té un horari diari sinó que, o bé, t'has d'inscriure al calendari festiu que programa el propietari, o bé, l'has de trucar per encarregar les teues festes gastronòmiques i fer-te el festeig a mida. Si tens ganes de provar-ho, consulta la seua pàgina de Facebook.
--
43895 L'Ampolla
Telf: 607211659
www.facebook.com/werner.barenfaller?fref=ts
losdaltones@gmail.com
Biergarten Tina Bar
Cuina alemanya (Alcanar Platja)
Aquest és, provablement, un dels restaurants de cuina estrangera més autèntics de les Terres de l'Ebre. El Biergarten Tina Bar és un trosset d'Alemanya situat davant del mar, concretament a mig camí entre La Ràpita i Alcanar. Jörg i Heike, els seus propietaris, ofereixen plats típics de la cuina alemanya com les salsitxes tallades a rodanxes al curry, les costelles de porc adobades o les escalopes amb diferents tipus de salses, així com tota classe d'amanides típiques alemanyes com, per exemple, la famosa kartoffelsalat, l'amanida "nacional" alemanya feta amb patates bullides i ceba trinxada, tot ben picat amb una vinagreta i, si es vol, maionesa. Les salsitxes d'importació són un dels punts forts d'aquest local que, com passa en molts restaurants temàtics, es deixen arrossegar pel recurs fàcil del 'fastfood', la qual cosa fa perdre personalitat a la carta, que és la típica amb fotografies de plats combinats formats per carn, amanida i patates fregides. Ara bé, sense dubte, aquest restaurant situat a peu de la N-340 recobra tota la seua autenticitat a l'octubre, amb la celebració de l'Oktoberfest -la festa de la cervesa de Munich- ebrenca. Aquesta festa fa prop de deu anys que se celebra i el seu èxit ha anat creixent de forma exponencial. Recordeu que aquest establiment està tancat els mesos de novembre, desembre, gener i febrer. Com demostra el seu logotip – que és un solet- després del període d'hivernació, els alemanys tornen a la feina, això sí, sempre a partir de les 17h.
--
Ctra. N-340 KM 158 Martinenques
43530 Alcanar
Telèfon: 977 745452
Teteria Omar
Cuina marroquina (Tortosa)
Tot i que a les Terres de l'Ebre han arribat molts immigrants marroquins en els últims 20 anys, sorprèn el fet que la Teteria Omar, situada a la plaça dels Farols de Tortosa, hagi estat l'única iniciativa gastronòmica per apropar la cuina del Magreb als ebrencs. Ahmed, casat amb una tortosina, ha estat l'únic que ha emprés aquesta aventura, no sense dificultats, tot sigui dit. I és que aquest restaurant que aviat complirà deu anys, ha passat més èpoques amb pena que amb glòria. La seua popularitat ha estat cíclica. La cuina i el tracte d'Ahmed, juntament amb "l'efecte novetat", van ajudar a fidelitzar els primers curiosos que van apostar per aquest modest local de taules de fusta i mossaics de rajoles a les parets. La manca de constància ha estat, però, el que amb els anys li ha restat volada. Ara bé, la proposta d'Ahmed continua suportada pel bon menjar i els preus gairebé d'amic. Et recomanem que, abans d'anar, passis per encomanar taula i demanar-li que et prepari un exquisit cuscús de carn i verdures o la popular 'tajine'. Aquest plat és espectacular. La carn melosíssima i les verdures cuites a foc lent molt condimentades es desfan a la boca. El te que se serveix és el típic del nord del Marroc, d'on és originari Ahmed. Tot i que no se serveixen begudes alcohòliques, no solen posar incovenients si et portes una botella de vi de casa o bé compres unes cerveses a la botiga de queviures paquistanesa que hi ha al davant. Com dèiem, és aquesta permissivitat i ressignació d'Ahmed, el que molts cops s'ha convertit en valor afegit, però d'altres, en un llastre que ha restat autenticitat a la seua proposta.
--
Plaça de Montserrat
Tortosa
(Obert tots els dies de la setmana. Dinars i sopars)
Ca l’Anna Kornusova
Cuina russa (Tortosa)
Just davant de l'estació de trens de Tortosa, aquest bar casolà va obrir per poder preparar menjar rus per a tots aquells emigrants de Rússia i els Països Bàltics que treballaven a les Terres de l'Ebre. La crisi, però, ha fet que molts d'aquest clients tornin als seus països i, per tant, la demanda de menjar tipicament rus s'ha convertit gairebé en inexistent, el que ha fet que els propietaris d'aquest bar hagin reconvertit la seua cuina al gust més 'mainstream'. Mandonguilles, peix arrebossat, patates braves, canelons o baldanes amb ceba sobresurten ara per darrere el mostrador frigorífic de la barra. Ara bé, els arrels mai es perden i la Nursida Kornusova, o més coneguda a Tortosa com l'Anna Kornusova -nascuda al Kazajastán- et prepararà, si la truques uns dies abans, uns autèntics àpats russos o caucàssics per menjar-te'ls o bé al restaurant o bé a casa. L'Anna és una gran experta en preparar 'borshch', una sopa originària d'Ucraïna feta amb remolatxa, col, patata, carlota i carn de vedella o de porc, perfecta per als dies de fred. També són molt bones les amanides russes. L'Anna en prepara d'infinitat d'estils, fins i tot amb peix fumat, un altre dels ingredients més típics de la cuina russa. Els 'pelmeni', que són una espècie de raviolis farcits de carn típics del Kajastán, fins i tot apareixen cada setmana en els menús de migdia. Destaca també la cervesa russa de marca Baltika i també el vodka d'importació. Al restaurant, d'estètica i tracte modest, també hi ha un racó-botiga on poder adquirir productes russos i bàltics, molts cops de temporada. Ara que ve Nadal, abunden els bombons i els pastissos.
--
C / Poeta Garcia nº5
Tortosa -43500
977 44 53 94 - 600 380 620
I una menció especial per a….
Els restaurants de cuina xinesa de les Terres de l’Ebre
Segurament quan pensem en cuina estrangera, el primer país que ens ve al cap és la Xina. Són els restaurants xinesos els que primer ens van portar sabors exòtics a casa nostra a preus populars i, segurament, molts us preguntareu quin és el preferit de l’equip de Surtdecasa.cat. Doncs bé, lamentem dir-vos que no ho és cap d’ells, i us direm per què.
Per començar, una apreciació: la major part dels xinesos que viuen a casa nostra són originaris de la província de Zhejiang, situada just al sud de Shanghai. Tot i així, els plats que cuinen són inspirats, que no copiats, dels plats la cuina de Guangdong, al costat de Hong Kong. Entre Zhejiang i Guangdong, hi ha una distància aproximada d’uns 400 km, en termes comparatius la distància que hi ha de Tortosa a Múrcia, Logroño o Narbona (França). Això és així perquè van ser els xinesos de Guangdong els qui primer es van obrir al món occidental i van popularitzar la cuina xinesa fora del seu país. Com superar aquest 'handicap' si voleu provar cuina xinesa de veritat? En primer lloc, oblideu-vos dels rotllets de primavera, del pa xinès, de l’arròs 3 delícies i de l’amanida xinesa, com també de demanar postres, ningú menja postres a la Xina. Res de patates, les patates només les mengen els pobres i ningú vol semblar pobre a la Xina actual. Res d’alcohol, per beure només aigua o te. Demaneu alguna cosa que porti picant, si pot ser amb pebre de Sichuan i que porti soja, molta soja, i bolets, els rovellons i xampinyons òbviament no serveixen, acompanyat d’un bol d’arròs blanc. Només així us podreu apropar, ni que sigui una mica, a l’explosió sensorial dins la vostra boca que representa la veritable cuina xinesa. I desprès de menjar, recordeu dir 好吃 (Hao Chi, Molt bo!)
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Sara Blanch: “En els últims anys, l’òpera està agafant importància i es fa molt més present en la societat”