Jump to navigation
Dilluns
2 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Els 10 temples de les brases a les Terres de l'Ebre
Us presentem els millors restaurants on menjar un bon peix o carn a la graella
Surtdecasa Ebre
,
28/02/2013
Menjar i beure
A ple hivern és temps de rostides. Els amants de la proteïna a la graella treuen els seus millors instints per degustar-la en familia o amb amics. Tot i que la tradició ebrenca és fer les rostides ben casolanes – als xalets, a les planes o a les muntanyes-, existeixen alguns temples de les brases que val la pena tenir en consideració. Perquè tenen una matèria prima d'importació excel·lent, perquè són uns mestres a l'hora de rostir o perquè la relació qualitat-preu justifica que no t'embrutis ni un dit atiant el foc i preparant brases. Hem fet un recorregut pels millors llocs del territori per fer-te aquestes suculentes recomanacions.
Mar de foc (La Ràpita)
Menjar bona carn en un restaurant d'un municipi de platja ja és una garantia d'originalitat. Mentre la resta de prestigiosos restaurants locals rivalitzen en oferir els millors plats mariners, Mar de Foc ha fet una ferma aposta per la proteïna roja, sense oblidar el millor marisc de La Ràpita o la tonyina a la brasa, una de les seues especialitats. En aquest restaurant, et cuinen a la brasa la carn que porten de Lleó, així com també el peix. El plat estrella és el 'xuletón' servit a la pedra. Si vols fer uns entrants, són molt recomanables els ous fregits casolans coberts d'angules. Important! Els plats són molt abanudants, però es poden fer mitges racions gairebé de tots. Tot i que és un restaurant elegant, té alguns detalls molt rurals, com la clàssica safata de pa torrat amb tomàquets de penjar i alls per a que te la preparis tu mateix. El preu per persona ronda els 25 o 30 euros.
Més informació:
Avinguda Països Catalans s/n
La Ràpita
Telèfon: 977 746 403
Barbacoa Rafael de Riumar (Deltebre)
Aquest és un restaurant ubicat a la urbanització de Riumar en ple Delta de l'Ebre. Potser el més recomanable d'aquest restaurant és que pots menjar una bona carn a la brasa ( i també un bon peix com, per exemple, unes muixarres o un turbot) a menys de 100 metres de la sorra de la platja. Es tracta d'un negoci familiar, regentat per la Maria i en Miquel, que està obert tots els dies de juliol a setembre, i la resta de l'any només els caps de setmana. A més de cuinar carn a la brasa, també són molt habituals els plats del Delta, com els arrossos o el marisc. Quan ve el bon temps, menjar a la terrassa és tot un plaer per als sentits.
Més informació:
C/ Àliga Pescatera, s/n
Riumar - Deltebre
Telèfon: 977 267 641
Can Lluis (Pinell de Brai)
Des del mes de gener el Joan Manel i la Sandra s'han fet càrrec d’aquest restaurant de llarga tradició a la localitat (de fet, el Joan Manel és el fill del primer propietari del local) i han seguit l'estela dels antics propietaris, el David i la Laia. És aconsellable començar amb un assortit d’embutits per compartir, segons el pressupost es pot optar pels ibèrics o pels del país – ambdós varietats són de Salamanca i estan boníssimes- amb unes llesques de pa amb tomàquet. Després, cadascú pot elegir el seu plat. Costelles de corder, pintxos, baldanes, saltsitxes, entrecot, peus de porc... No patiu per arribar al postre sense gana, els gelats i les tarrines que ens ofereixen són del tot prescindibles. Entre setmana no fan menú, però si fas un cop d’ull a la carta, veuràs que pots menjar un entrant i un plat de carn per menys de 10 euros.
Més informació:
C/ de la Constitució, 9
Pinell de Brai
Telèfon: 977 426 195
Restaurant Calau (Els Reguers)
Un dels clàssics a les faldes dels Ports de Caro. Aquest restaurant familiar porta més de 25 anys servint carns a la brasa. L'entrecot i el filet són els preferits dels clients i també és un plat molt apreciat el ternasco cuit al forn. Darrerament, els clients també poden degustar una de les especialitats més cotitzades en les braseries més 'chic': el famós entrecot de Nebraska. Una carn procedent dels Estats Units que és molt apreciada pels gurmets pel seu sabor intens i la seua textura tendra. Si us agrada la decoració rústica, aquest local resumeix perfectament aquest estil. Parets de pedra, llums de ferro forjat, fotografies de paisatges de la zona i, com no, un cap de porc senglar dissecat presidint el menjador principal.
Més informació:
Carrer Cabassers, 26
Els Reguers - Tortosa
info@restaurantcalau.com
Telèfon: 977 474 005
Barbacoa
Tomaset
(L'Ametlla de Mar)
El millor corder a la brasa de tot el litoral ebrenc te'l pots menjar al de Tomaset. A les seues graelles a la vista cuina tot tipus de carn, així com l'escalivada i el pa, que és del forn de la Cobomba, com ells mateix t'expliquen. Un dels secrets del bon sabor és que està tota la carn a la vista i te la tallen allà mateix, abans de cuinar. El forn amb brases on es fa la carn presideix la sala i és del tot impressionant. Medeix dos metros d'ample i un de fons. Les brases cremen amb llenya d'olivera, el que li dóna un gust molt especial. Està obert tots els dies de la setmana a migdia i els caps de setmana també s'hi pot sopar. Hem de dir que el negoci està regentat per Tomaset i la seua familia, gent molt oberta que et faran sentir com a casa. Es pot fer una menjada completa per 11 euros.
Més informació:
c/ Rosell, 2
L'Ametlla de mar
Telèfon: 977 45 66 48
Braseria César (Alfara de Carles)
“Som més coneguts a Tortosa, que aquí al poble”, diu César, només presentar-se. I és que aquest restaurant - “Cafè” com diuen als pobles- regentat per aquest home i la seua senyora, Edelmira, només obri en cap de setmana per donar menjar als visitants que pugen de la capital ebrenca. “La resta de la setmana, treballem a l'hort", diu. Això fa que tant l'escalivada com l'amanida com les patates que acompanyen la carn siguin totalment ecològiques i, quan és la temporada, sempre hi ha truites d'espàrrecs i favetes saltejades. Pel que fa a la carn, les costelles de corder, l'entrecot o el 'xurrasco' són les seues especialitats més preuades. I es nota que César és tot un mestre quan rust carn. El seu secret? Tirar un rajolí d'oli després de cuita. Els postres sempre són casolans: cóc emborratxat, tortelles i borraines.
Més informació:
Plaça Major, 2
Telèfon: 977 45 50 14
Braseria Laia (Bot)
En poc temps s'ha convertit en tota una institució a la Terra Alta i, com no, a Bot. En aquesta braseria tenen molta cura del producte, tant del menjar com del beure, i la carta de vins de la Terra Alta és més acurada que en altres llocs de la zona. Per picar és imprescindible provar la cecina, el formatge d'ovella o els fantàstics embotits ibèrics de Lleó. Com a plat estrella, un altre cop hem de recomanar el 'xuletón' cuit a les brases de darrera la barra i, després, amb sal maldon per sobre. El Restaurant Laia està ubicat en un local reformat i modern, tot i que no perd aquell caliu de poble. Un caliu que s'orquestra amb el bullici de la clientela i l'activitat frenètica darrera la barra, on estan situades les brases.
Més informació:
C/ la Bassa 19-21
Telèfon: 977 42 83 85 - 636116999
Can Manolo (Gandesa)
Un lloc emblemàtic de Gandesa, regentat per Manolo i la seua dona Carmen, que si el visites segur que tindràs la sensació d'haver entrat en un local molt familiar. Manolo és un home extrovertit i bromista que fa que els clients de seguida li agafin confiança, i això fa que se li perdoni que moltes vegades el menjar no arribi a l'excel·lència esperada. La teca és una mica irregular, depèn molt del que demanes i dels dies. És ideal per anar amb els amics, demanar cadascú un tipus de carn i compartir-la. Tenint en compte la seua ubicació, al cor de la Terra Alta, el tracte que donen al vi no és massa depurat. Val la pena visitar el lloc per veure el forn de brases del local, un forn d'acer gegant, que pot coure al mateix temps grans quantitats de carn.
Més informació:
C/ Germandat, 28
Telèfon: 977 42 11 77
braseriacanmanolo@hotmail.com
Pous de la Neu (Roquetes)
Menjar brasa a més de 1000 metres d'altura, en plena muntanya dels Ports, té un encant especial. I potser aquest és el principal valor d'aquesta recomanació. Aquest restaurant ofereix un menú de 20 euros on hi pots elegir un primer (olla barrejada, amanida de formatge de cabra o assortit d'ibèrics, entre d'altres) i un segon de carn a la brasa, que pot ser corder o també entrecot o cabrit. El menú també inclou un postre, pa, aigua i vi. Per esmorzar, també solen tenir carns a la brasa, així com algun guisat ben suculent com galtes de porc o callos. Aquest és un negoci familiar, que ha passat de pares a fills, i on sempre s'ha intentat amb èxit oferir un bon tracte als clients. Des del juny del 2012, hi ha la possibilitat de quedar-se a dormir allà mateix, a les habitacions que han habilitat al mateix lloc.
Més informació:
Els Ports Torotsa-Beseit ( Mont Caro)
Telèfon: 977 26 75. 75
www.pousdelaneu.es
La Masia del Mas d'en Curto (El Perelló)
Molts són els que queden completament seduïts per la brasa d'aquesta casa rural. Situada entre camps d'oliveres i ametllers, i a uns 12 quilòmetres del Perelló, Rosa va convertir la masia dels seus avis en la primera casa d'agroturisme del Baix Ebre. Després d'uns anys i a petició dels seus clients, va obrir el restaurant on ofereix plats de cuina casolana de la terra. Les carns les acompanyen amb verdures, gairebé totes del seu hort, i també amanides originals. També els ous són ecològics ja que al mateix espai hi ha gallines. No és casualitat que tant les truites com les cremes catalanes tinguin un gust exquisit. També és recomanable provar el gelat de cireres i d'abercocs.
Més informació:
Partida del Burgà, s/n
Telèfon: 977 267 302
www.masdencurto.com
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Sara Blanch: “En els últims anys, l’òpera està agafant importància i es fa molt més present en la societat”