Jump to navigation
Dilluns
2 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Els carnissers artesans més “geeks”
L'empresa familiar Carns Albesa ven ara els seus productes a través d'Internet
Surtdecasa Ebre
,
22/03/2013
Menjar i beure
Cada dia, l'obrador d'Albesa bull d'activitat. A la planta baixa, s'emmagatzema la carn en grans refrigeradors i els trossejadors la manipulen i la tallen en diferents peces. A la primera planta, es pica la carn i es preparen les espècies per fer els embotits, sense dubte, l'especialitat de la casa. L'horari de la setmana està ben definit: un dia es fan les salsitxes, un altre les llonganisses, un altre les catalanes i, com no, cada dilluns i dimecres toquen baldanes. Les famoses botifarres d'arròs o de ceba o de pinyons fetes amb sang i cansalada són una institució – gent de les comarques veïnes vénen a comprar-ne- en aquesta carnisseria que va obrir el 1926 a Santa Bàrbara, quan els iaios dels actuals propietaris, José i Teresina, van obrir la primera carnisseria.
Ara fa 87 anys des d'aquell primer establiment i són els néts i els besnéts dels fundadors qui porten un negoci que no ha parat de créixer des de llavors. De la primera carnisseria situada al carrer major de Santa Bàrbara, ara Carns Albesa s'ha convertit en una gran empresa que té tretze punts de venda propis a les Terres de l'Ebre, entre botigues i llocs als mercats i supermercats.
Carn i cuina casolana
“Un dels principals valors d'aquesta carnisseria és que ha sabut adaptar-se a totes les novetats del mercat sense perdre els productes més tradicionals”, confessa Andrés Albesa, el propietari que presumeix de tenir bones carns de corder, de vedella i de porc, però també de conill i aus. A més, pots trobar talls que moltes vegades no trobes en establiments de la zona com secret de porc ibèric,
churrasco
o, fins i tot,
cochinillos
. I els clients que volen posar-s'ho més fàcil, també poden comprar llibrets de pernil i formatge, escalopes o flamenquins – rotllets de pernil farcits de salsistxa i formatge-.
També fa més de vint anys que la carnisseria ofereix productes cuinats a l'estil més casolà. “No ens agraden els productes precuinats, sinó que ens agrada elaborar-los nosaltres mateixos seguint les receptes tradicionals”, apunta Andrés. Els callos i els canalons són dos dels productes que més èxit tenen entre els clients. Va ser Mari, la mare d'Andrés, qui va decidir oferir als clients també productes cuinats per ella mateixa. Ara, a l'obrador observem l'olor de les olles que bullen amb el sofregit dels callos o com es pleguen els canalons un a un.
Venda per Internet
Una de les novetats més recent d'aquesta carnisseria és impulsar la venda per Internet. Els negocis no tenen fronteres a la xarxa i aquesta decisió demostra la filosofia d'innovació que sempre ha mogut els integrants d'aquesta familia de carnissers. Aquesta decisió vol permetre facilitar les compres als clients tant de Catalunya com de tot l'estat, que podran omplir la cistella només fent un clic des de l'ordinador. En tres dies hàbils màxim es pot rebre la comanda a casa. Ara que ens trobem en plena època de calçotades, si vols que tot sigui més fàcil, mira l'oferta per Internet, compra per la teua familia i amics, i ho tindràs aviat a la teua graella!
--
Carns Albesa
www.carnsalbesa.com
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Sara Blanch: “En els últims anys, l’òpera està agafant importància i es fa molt més present en la societat”