Tallarines

Foto: 

Nusgràfic
Tallarines

Etno-gastro-nomia: La saviesa ancestral revisada

El dilluns 24 de març tindrà lloc el V Fòrum Turisme la Ràpita al Pavelló de Vidre
Surtdecasa Ebre
,
17/03/2014
Menjar i beure

Què és l'Etno-gastro-nomia? A tot poble perdura la saviesa ancestral, que se'ns descobreix quan posem el focus en atenció a conèixer l'entorn natural, les seves persones i costums. Sota el títol “Etno-gastro-nomia, salut i consciència dispensada pels costums, l'art i l'entorn natural d'un poble”, el dilluns 24 de març tindrà lloc el V Fòrum Turisme la Ràpita al Pavelló de Vidre, al costat del Club Nàutic del municipi. Un contingut innovador, un Fòrum de referència en el sector turístic. El programa s'ha d'entendre com un menú en sí mateix, amb uns entrants teòrics, uns primers plats amb degustació especial -knowledge coffee del Col·lectiu de Cuina-, un segon plat fort amb show-cooking – amb el cuiner Isma Prados i l'assessor Pep Palau- i unes postres inoblidables -dinar-concepte als restaurants rapitencs sota el lema: “Tu ets el nou comensal”-.

 

  • imatge de control 1per1

El V Fòrum Turisme la Ràpita obre amb un repàs als fòrums anteriors i presenta el tema d'enguany, l'etno-gastro-nomia, com una evolució natural de conceptes tractats en edicions passades. La idea és vincular la gastronomia a les tradicions ancestrals dels pobles, i a la pròpia cultura. El dissenyador i assessor creatiu Alessandro Rancati parlarà de la metodologia “reset” i de la seva aplicació en la transformació d'un territori com les Terres de l'Ebre. Sota el nom de Knowledge Coffee, la primera pausa del matí serà en si mateixa un projecte etno- gastro-nòmic. Es podran tastar productes agroalimentaris del territori, elaborats i presentats en un format innovador per part del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita amb la col·laboració de la dissenyadora Clara Balmaña.

Després d'aquesta primera experiència tindrà lloc el show-cooking de la mà del conegut xef català Isma Prados i l'assessor en gastronomia Pep Palau. Ambdós tractaran el tema de la creació d'una marca local i nacional, al temps que prepararan un plat especialment dissenyat per aquesta jornada i que recollirà els valors del propi territori i dels seus habitants.

 

Conèixer el territori a través del paladar

En realitat no pots saber què és el Delta si no et quedes a dinar. Un cop finalitzada la darrera ponència, els assistents sortiran del pavelló i es dirigiran als restaurants participants del Fòrum on es convertiran en els nous comensals de l'etno-gastro-nomia rapitenca.

L'objectiu és seduir-los amb una proposta de qualitat inèdita que ha d'acompanyar als comensals en un recorregut geogràfic i cultural mitjançant el menjar, un periple imaginari pels espais naturals que tan bé descriu la cantant Montse Castellà a la cançó 'És com un miracle', inclosa a la portada de la invitació del Fòrum. Es tracta d'una jornada dirigida a professionals i ciutadans interessats en conéixer projectes d'actualitat i continguts innovadors en el terreny del turisme i la gastronomia.

  • imatge de control 1per1

 

El Pavelló de vide es vestirà per l'ocasió

L'espai on es durà a terme el Fòrum s'ha concebut com un projecte etno-gastro-nòmic creatiu, coherent amb la temàtica d'enguany i que ha d'ajudar a que els assistents entenguin i experimentin tots els conceptes que es presentaran durant la jornada. Hi haurà un espai auditori i una “zona de mercat” on s'exposaran productes i col·lectius locals. Els elements d'atrezzo faran referència a elements naturals i culturals lligats amb tot el territori.

En definitiva, l'etno-gastro-nomia és un convit a viure la història, reconèixer el producte de proximitat de qualitat i la celebració del menjar i els seus rituals.

 

Més informació: Enllaç 
Oficina de Turisme de La Ràpita
977 74 46 24
info@turismelarapita.com
blog.turismelarapita.com

A

També et pot interessar