L’Ametlla de Mar inaugura el seu estiu gastronòmic

Arròs i fideus seran els protagonistes de les diades que tindran lloc el 9 de juliol i el 20 d’agost
Surtdecasa Ebre
,
26/08/2011
Menjar i beure
Ja ho diuen els entesos en cuina que el sabor del peix a les Terres de l’Ebre és únic. L’Ametlla de Mar fa gairebé trenta anys que organitza diades populars per donar a conèixer els plats mariners més típics, que no són altres que l'arrossejat i la fideuada. Dos receptes d’origen pescador que s’elaboraven amb el brou del peix que no es venia i amb l’arròs i els fideus ben sofregits amb oli d’oliva del bo.
 
Aquestes festes populars, organitzades pel Patronat de Turisme, són un dels actes diürns estiuencs més multitudianris a les Terres de l’Ebre ja que permet tant als locals com als visitants conèixer de prop el bo i millor de la nostra gastronomia i tastar aquests plats de forma gratuïta!
 
Enguany ja hi ha data per a les dues cites: el 9 de juliol se celebrarà la XVII Diada dels Fideus Rossejats a partir de les 17.00 h. a la Confraria de Pescadors just davant del mar. La següent cita, la més emblemàtica i la que compta amb una tradició més llarga, serà el 20 d’agost a la XXVII Diada de l’Arrossejat a la mateixa Confraria de Pescadors a les 16.00 h. de la tarda.
 
Ambdues festes gastronòmiques comptaran amb la participació de tots aquells cuiners que vulguin entrar a formar part del concurs. A la tarda, els fogons començaran a bullir perquè els participans elaborin el plat amb els ingredients atorgats per la pròpia organització. Un cop cuit, el millor en cada especialitat rebrà un premi a la seua destresa. Quan s’acabi l’avaluació del jurat, l’organització repartirà milers de racions perquè tothom pugui tastar els plats.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar