Jump to navigation
Dilluns
25 novembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
L’Ametlla de Mar inaugura el seu estiu gastronòmic
Arròs i fideus seran els protagonistes de les diades que tindran lloc el 9 de juliol i el 20 d’agost
Surtdecasa Ebre
,
26/08/2011
Menjar i beure
Ja ho diuen els entesos en cuina que el sabor del peix a les Terres de l’Ebre és únic. L’Ametlla de Mar fa gairebé trenta anys que organitza diades populars per donar a conèixer els plats mariners més típics, que no són altres que l'arrossejat i la fideuada. Dos receptes d’origen pescador que s’elaboraven amb el brou del peix que no es venia i amb l’arròs i els fideus ben sofregits amb oli d’oliva del bo.
Aquestes festes populars, organitzades pel Patronat de Turisme, són un dels actes diürns estiuencs més multitudianris a les Terres de l’Ebre ja que permet tant als locals com als visitants conèixer de prop el bo i millor de la nostra gastronomia i tastar aquests plats de forma gratuïta!
Enguany ja hi ha data per a les dues cites: el 9 de juliol se celebrarà la XVII Diada dels Fideus Rossejats a partir de les 17.00 h. a la Confraria de Pescadors just davant del mar. La següent cita, la més emblemàtica i la que compta amb una tradició més llarga, serà el 20 d’agost a la XXVII Diada de l’Arrossejat a la mateixa Confraria de Pescadors a les 16.00 h. de la tarda.
Ambdues festes gastronòmiques comptaran amb la participació de tots aquells cuiners que vulguin entrar a formar part del concurs. A la tarda, els fogons començaran a bullir perquè els participans elaborin el plat amb els ingredients atorgats per la pròpia organització. Un cop cuit, el millor en cada especialitat rebrà un premi a la seua destresa. Quan s’acabi l’avaluació del jurat, l’organització repartirà milers de racions perquè tothom pugui tastar els plats.
A
També et pot interessar
Foto:
CEDIDA
Juny gastronòmic amb tapes i cuines del món
Foto:
Surtdecasa Ponent
Cafè Bunker, un reducte musical al Pla d’Urgell
Foto:
Marc Prades
Vicent Guimerà: "Alguns dels millors plats sorgeixen d'una equivocació"
Foto:
Cedida
La cervesa artesana, el nèctar de Ponent
Foto:
Cedida
Els 10 imperdibles de les festes de Tàrrega
Foto:
Luis Pérez Contreras
Benvinguts al primer mercat vintage del Camp de Tarragona!!