
Menjar com a casa? Millor. Menjar a Casa Rius
Només veure de fora el restaurant Casa Rius de Deltebre, ja intueixes que aquest lloc no et deixarà indiferent. Tocant al riu Ebre, situació que li brinda unes vistes esplèndides, el primer que sorpren és el color blau cel de les seues parets. Ens trobem davant d'un edifici cantoner, a més, carregat de flors i quadres primaverals.
Aquesta particular i colorida decoració continua una vegada entres al restaurant. Espaiós, acollidor, amb un aire afrancesat i vistós, Casa Rius et dóna la benvinguda de la mà de Salvador, propietari i apassionat de la bona cuina. De seguida, et captivarà.
Amb un tracte familiar, proper i desenfadat, Salvador serà el primer en aconsellar-te i, fins i tot, en dir-te què menjaria ell si fos tu. Fer-li cas o no ja és cosa de cadascú, però no ho dubteu, val la pena deixar-se portar.
Productes frescos, de qualitat i de les Terres de l'Ebre. "Això del 'quilòmetre 0' és una moda que hi ha ara", explica Salvador, "però aquí, sempre hem cuinat així". Calamars, ostres, xipirons, musclos (amb una salsa per llepar-se els dits), carpaccios, navalles i tot tipus de "fruits del mar" poden ser l'entrant perfecte per rematar l'àpat amb un dels plats forts de la seua cuina.
L'arròs amb llagostins i carxofes, per això, és l'especialitat de la casa. Gustós, melós, amb el punt exacte de tot i cuinat -i es nota- per algú que sap lo que és bo. "La gent no deixa ni un gra d'arròs a la paella", explica Salvador amb orgull i convençut que passarà el mateix a la nostra taula.
I així és. Una vegada més, la cuina de Casa Rius ha aconseguit el seu objectiu: transmetre, a través dels seus fogons, l'excel·lent gastronomia del territori. Salvador ho té molt clar: "Vivim al millor lloc del món. Tenim bon peix, bons horts, bon vi, bons productes", explica. I no li direm que no. Almenys, quan surts del seu restaurant, ho fas del tot convençut.