Jump to navigation
Divendres
29 març 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Temps de clotxa a la Ribera
Els restauradors de la comarca oferiran aquest plat fins l’1 de maig
Surtdecasa Ebre
,
13/04/2012
Menjar i beure
Quan els pagesos no tenien carmanyoles, buidaven la molla del pa de quilo i els llenguets i introduïen dins tots aquells ingredients per un bon àpat. Concretament, uns quants tomàquets de penjar, cebes, alls, oli i les arengades.
La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre
que, enguany té lloc a Rasquera el 26 de febrer, donarà el tret de sortida a tres mesos en què es podrà degustar aquesta recepta tradicional en molts restaurants de la comarca. D’aquesta manera, tot aquell qui ho vulgui podrà provar un plat que és molt difícil trobar-lo fora de les cases particulars.
“La clotxa com a plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia”, va dir el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, en la roda de premsa als mitjans.
Aquesta és la novena edició d’aquesta festa que destaca la seua voluntat descentralitzada i, cada any, se celebra a un poble diferent de la Ribera d'Ebre. En aquesta ocasió, començarà a Rasquera a partir de les 11 del matí, on diferents entitats locals, juntament amb els restauradors de la comarca, prepararan la tradicional clotxa, la qual es podrà degustar adquirint prèviament un tiquet per import de 3 euros al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre o a l’Ajuntament de Rasquera.
Ara bé, si quan llegeixes aquest article, el 26 de febrer ja ha passat, no et preocupis perquè gairebé a tots els restaurants de la Ribera podràs trobar clotxa per menjar. I sinó, atreveix-te a fer-la tu mateix amb els amics. Només necessites els ingredients, unes bones brases per coure’ls i un pa ben tupit.
Més informació
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Les 6 experiències gastronòmiques del març a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Sara Blanch: “En els últims anys, l’òpera està agafant importància i es fa molt més present en la societat”
Foto:
Jaume Boldú
Els 10 imperdibles del Mercat Ibèric d'Alcanar
Foto:
Cedida
Veure les cares del món, un exercici d'ampliació