Jump to navigation
Dissabte
30 novembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Un àpat amb vista
El Perales, a L'Ampolla, un restaurant que combina gastronomia i paisatge
Surtdecasa Ebre
,
25/06/2013
Menjar i beure
Va començar sent un xiringuito de platja i s’ha convertit en un restaurant amb totes les lletres, de renom i d’una categoria excel·lent. Amb unes vistes immillorables que t’atrapen i t’enamoren, i amb un menjar mediterrani d’aquells que donen significat al concepte “menjar és un plaer”.
Quan entres al recinte, l’olor de mar t’arriba sense preguntar, tant del mateix mar com dels plats que s’estan servint. Si fa bon temps, asseure’s a fora té molt més encant que fer-ho dins, tenint en compte que si corre una mica de brisa, un mocadoret o jaqueteta us faran molt de profit.
Amb la panxa buida, la gana feta i amb la carta a les mans, se’ns planteja el gran dilema: què demanem? Observar les taules que ens envolten sempre ajuda, i fent cas d’aquesta tradició, el dilema no acaba sinó que es fa més gran. Musclos, navalles, amanides, cloïsses, xipirons, calamars, gambes, llagostins, plats de carn i de peix i, evidentment, tota la gama d’arrossos i fideuàs que, amb molta gana, amb poca o, fins i tot sense, et seduiran.
En el cas dels arrossos/fideuàs, és recomanable trucar i encarregar-ho amb antelació, sobretot si sou un grup de gent. Si no us els poden servir, estic convençuda que no marxareu decebuts, però si aneu amb ganes d’un bon plat de paella (o arrossejat, fideuà, arròs negre, etc.), no podeu marxar del restaurant sense provar-lo. Per experiència personal, l’arròs negre no té pèrdua!
Si sou dels que després del salat necessiteu un toc dolcet al paladar, la carta també us farà ballar el cap. Tenen postres casolans, com el pastís de formatge, que arrodoniran una jornada tan gastronòmica com paisatgística. Per a l’hora dels cafès, us recomano trasllardar-vos a la terrasseta, i així acabar d’aprofitar les vistes privilegiades de l’indret.
Ara que comença el temps de platja, a l’Ampolla hi teniu una opció que combina naturalesa amb gastronomia i que, econòmicament, se sap adaptar a tots els públics.
Bon profit!
--
Restaurant Perales
Carretera la Cala, 12 - L'Ampolla
www.perales.cat
Telèfon: 977.460.489
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Les 6 experiències gastronòmiques del març a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Les 10 millors platges nudistes de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"