Delta Chambers

Foto: 

Cedida
El Museu de les Terres de l'Ebre és l'epicentre del festival

Els 5 atractius del DeltaChamber Music Festival

El tercer Festival de Música de Cambra se celebrarà els dies 3, 4 i 5 d'agost a Amposta
Surtdecasa Ebre
,
24/07/2018
Música
El DeltaChamber és el festival de la música de cambra però també de l'art i la cultura europea. Enguany, l'exili serà l'eix al voltant del qual girarà el festival. "El sentiment de pertànyer i de sentir-se part d’una comunitat identificat amb les arrels pròpies i distintives ens fa ser individus genuïns, únics i autèntics. Raons molt diverses, des de la persecució física, la manca de llibertat d’expressió, la por per la pròpia vida, la subsistència pura i dura ens poden empènyer a començar una marxa forçada, traspassant fronteres, creuant oceans, recorrent milers de kilòmetres… Com ens sentim? Com es presenta l’art des de l’exili? Quin paper juga la cultura?" Amb aquestes paraules, l'organització ens introdueix a un programa d'activitats on la música i els intèrprets arribats de tots els racons d'Europa són els protagonistes, però també totes aquelles activitats paral·leles que posen en context aquesta manifestació musical.

Un projecte, ubicat a Amposta, que arriba a la seva tercera edició i que Laura Ruiz, impulsora juntament amb Pau Rodríguez, ens explicava en aquesta entrevista. Enguany, el festival, ja en vies de consolidació, serà retransmès per diferents emissores europees a través de la European Broadcasting Union, posant el Delta en el mapa musical internacional. Us destaquem allò que no et pots perdre:

1. Els concerts de música de Cambra al Museu
Hi haurà tres concerts principals al Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta. Divendres i dissabte a les 21h i diumenge en horari de migdia. El cuiner Xavi Montañés  acompanyarà la música amb les seves creacions delicioses, i després de cada concert s’oferirà la tapa gratuïta creada en exclusiva per al festival. Si voleu consultar el repertori musical, podeu fer-ho aquí.

2. Concerts en altres ubicacions
Un dels aspectes més interessants de l'edició d'enguany és la varietat d'emplaçaments dels concerts. Entre les ubicacions alternatives hi ha Poblenou del Delta i La Ràpita. Al Poblenou del Delta tindrà lloc a la plaça, a l'aire lliure. Una manera més informal de gaudir de bona música i el talent. I a La Ràpita a l'Església Nova actuarà el Confluentes Ensemble, que és un jove quintet de vent premiat en diversos concursos i amb una sòlida trajectòria artística. 
 


Laura Ruiz, impulsora del festival juntament amb Pau Rodríguez

3. Passejades filosòfiques
Com dèiem al principi, les activitats artístiques al voltant de la música també tindran un paper destacat. Des de la vessant del pensament, aquest cop, el llicenciat en filosofia i professor de reconegudes universitats catalanes Pol Capdevila ens convida a reflexionar mitjançant unes xerrades informals, disteses i properes sobre les nostres fronteres com a individus. Tindràl lloc el dia 1 d'agost a les 19h i a les 20h. Aquesta és una activitat gratuïta amb inscripció.

4. Taller de cal·ligrafia japonesa al Museu de les Terres de l’Ebre
La professora Yukiko Ikeda, filla d’un destacat monge budista del Japó, ens aproparà la cultura de la meditació activa, la concentració, el silenci, el respecte i l’autoconeixement desafiant els límits personals a través de la cal·ligrafia. També és una activitat gratuïta que tindrà lloc el 30 de juliol a les 19h i que requereix inscripció.

5. Exposició escultòrica, 'Les muses, les filles del record'
L’artista Rainer G. Schumacher presenta en primícia una col·lecció de nou escultures creades expressament per aquesta ocasió com acompanyament al DeltaChamber Music Festival. Es podran veure del 3 al 5 d'agost a partir d’una hora abans del començament de cada concert i fins a deu minuts abans als porxos exteriors del mateix Museu de les Terres de l’Ebre. 

Més informació: 

Inscripcions: press@deltachambermusicfestival.com

A

També et pot interessar