Drum'n'Jam Festival - Tortosa 2017

Foto: 

Cedida
Alguns dels grups que actuaran al festival

Les 5 raons per no perdre't el Drum'n'Jam

El proper 13 de maig se celebrarà al pavelló firal de Tortosa el Festival Alternatiu de les Terres de l’Ebre
Marina Pallás
,
03/05/2017
Música
Després de 6 anys de celebrar-se la primera edició, el Festival Drum’n’Jam ara arriba per quedar-se. Serà el proper 13 de maig al pavelló firal de Tortosa, amb més de 15 hores de música, tres escenaris, preus populars, diversitat musical i una gran oferta d’activitats diürnes gratuïtes per gaudir durant tota la jornada i per a tota la família. Et donem 5 motius per a que no te'l perdis!

1. Perquè és un festival no només de música

Quan parlem de festival, de vegades ho associem solament a la música, imaginant-nos un gran esdeveniment amb diversos Djs o formacions musicals que van passant per un escenari. El Festival Drum‘n’Jam arriba per trencar amb aquesta limitació. “No es tracta de col·locar un escenari i una barra i ja està, sinó que volem anar molt més enllà i proposar un munt d’activitats diürnes a l’entorn del festival”, explica Sergi Barreno, de l’Associació Black Fly, una de les entitats organitzadores, juntament amb l’Associació Cultural Arrelart i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Tortosa.

Abans de l’obertura de portes a l’interior del pavelló per la tarda, des de les 12 del migdia a l’exterior s’hi podran realitzar desenes d’activitats gratuïtes. Així, es podrà dinar a l’exterior del pavelló amb diversos estands de menjar amb un gran assortiment d’oferta (hamburgueses, pizzes casolanes, menjar oriental, menjar vegà...), un mercat artesanal (amb roba, bijuteria...), una exposició d’art d’ESARDI d’Amposta, un skate park amb exhibicions d’skate i BMX, una exhibició de vuit grafiters que crearan grafits en directe, una exhibició de malabars, una iniciació al swing i Lindy hop, una exhibició de flamenc i una exhibició d’ensinistrament i rastreig de gossos, entre altres. 

2. Per l’ampli ventall d’estils musicals

Reggae, Rap, Hip Hop, Drum’n’ Bass, Rumba, Rock, Dubstep, Ska, Mestissatge, música electrònica... El festival ha previst deixar lloc a tots els estils possibles i així aconseguir un públic de gustos i sensibilitats variades i, per tant, més ric. Les portes del pavelló firal obriran a les 18 hores, i fins les 6 del matí hi haurà l’actuació de Djs i formacions musicals en dos escenaris simultanis. Les entrades costaran 10 euros a taquilla, però ja es poden comprar anticipadament per 8. “Hem intentat oferir un preu d’entrada el més ajustat possible perquè el cost no siga cap limitació per venir”, apunta Barreno.

3. Perquè hi haurà artistes de fora i d’aquí

Un altre dels trets característics del Festival Drum’n’Jam és la varietat de procedència dels artistes que hi participaran. Provenen de Sevilla, de Mallorca, de Barcelona, de Lleida, d’Osca, de Puigcerdà, de Tarragona... Dos dels plats forts són Hermano L i La Jungla Band. “Hermano L és un dels referents espanyols de rap, hip hop i reggae, i La Jungla Band fan música molt diversa i festiva que agradarà a molta gent”, destaca l’organitzador. També es podran veure fins una vintena d’artistes més: Fran de Breakstorm, Tanifot, Mascarats, Metabolé, Pato Ranking, Rude Teo, Mollerussa Town Kamorra, Yorch, DJ Monka, La Risspect Krew, Good Over Evil, La Cova Produccions, Element 115, El Rob vs Scratch Killers, Sista Moni, Setrill, A//nrei & Lusy Luis, República Techno i Arrelart Krew.

4. Per les activitats per als més petits

Seguint en la línia d’oferir més iniciatives a banda de l’aspecte musical, d’entre les activitats que es podran fer a l’exterior del pavelló des de les 12 del migdia de forma completament gratuïta també destaquen aquelles especialment indicades per als més petits. “Un dels aspectes que volem destacar són les activitats per als xiquets”, explica Barreno. “Sovint passa que els pares no poden anar a festivals amb els seus fills. Volíem canviar això”. D’aquesta forma, els xiquets podran estar entretinguts (a l’exterior també hi haurà un escenari amb actuacions de Djs) amb malabars per a petits, un taller per aprendre a fer pa, un estand per pintar cares i uns murals amb ceres i colors perquè hi puguen dibuixar i imitar els grafiters.

5. Per la voluntat d’esdevenir referent

La primera edició del Drum’n’Jam va ser fa 6 anys, però no es van repetir les circumstàncies per tornar a celebrar-lo. La primera edició ja recollia part d’aquesta essència d’oferir altres activitats al voltant de la música. Ara arriba aquesta segona edició per quedar-se. “Creiem que a les Terres de l’Ebre hi ha mancança d’aquesta classe de festivals i que Tortosa havia de tenir el seu propi, com a capital de les Terres de l’Ebre”, diu l’organitzador. “Tenim moltes ganes de seguir, de consolidar-nos, d’anar creixent i potenciar els noms i el número d’artistes. Volem ser anuals i convertir-nos en referents”.

Més informació: 

A

També et pot interessar