Surtdecasa Ebre
,
27/10/2015
Música

Música en Terres de Cruïlla? Els 4 plans imprescindibles

La Sénia celebra aquest cap de setmana el festival anual de música de banda
Terra de Cruïlla

Foto: 

Cedida
Concert Terres de Cruïlla 2014
Les Terres de l'Ebre som una terra de cruïlla, un espai d'encreuament de cultures. Enguany la tercera edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla, que se celebra a La Sénia, combina aquest any la voluntat de ser punt de trobada d’activitats musicals de diferents territoris de parla catalana amb la commemoració del Xè aniversari del Certamen Internacional de Bandes Vila de La Sénia. El programa combina activitats dedicades a especialistes en música de banda amb d’altres pensades per a tots aquells que gaudeixen escoltant la música i participant de les activitats que es generen al seu voltant: cant, dansa i espectacle. Us destaquem quatre plans imprescindibles.

1. Desfilada de moros i cristians
Et pensaves que les desfilades de moros i cristians només tenien lloc al País Valencià? Doncs no. La Sénia enguany reproduirà aquestes desfilades tradicionals amb les comparses, templaris i kàbiles d'Albaida juntament amb la Banda de Música Verge de l'Ermitana de Penyíscola. Una festa tradicional en la que no es mostra només la batalla entre moros i cristians i la seva indumentària, sinó que sobretot es posa èmfasi en les bandes de música que acompanyen les marxes. A les 17h del dissabte, prepara't per ressonar al ritme dels habituals pasdobles que ambientaran la desfilada!

2. Concert simfònic a sis bandes
La Sénia es perfila, cada cop més, com la capital europea de la música de banda. Per això, dissabte a les 19:30h tindrà lloc un concert simfònic a càrrec de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca sota la direcció de sis directors diferents. Cadascun d'ells dirigirà una obra i quatre d'ells dirigiran una obra composada per ells mateixos. Un dels millors concerts de banda de l'any a les Terres de l'Ebre.

3. Música d'arrel i festa
I la traca final serà el concert a partir de les 00h del dissabte de Músiques en Terres de Cruïlla, amb l'actuació dels grups Solk, Maskarats, la Bundu Band, Pepet i Marieta o la Fucktoria DJ. El primer Aplec del Sénia congrega propostes festives i també d'altres més experimentals. Els coneguts Pepet i Marieta compartiran escenari amb altres propostes emergents com Solk, formada per músics que integren altres formacions musicals com, per exemple, Metabolé. Per la seva part, la Bundu Band oferirà un concert que alterna l'electrònica amb la música folk i rock. Després de la música de banda, toca moure l'esquelet a la pista del Poliesportiu.

4. Recerca en el món de la música de banda
Aquest Música en Terres de Cruïlla té la particularitat que ofereix una activitat formativa, més acadèmica, que permetrà als interessats en la qüestió analitzar la situació i el moment actual que viu la música de banda, no només al territori si no també des d'una perspectiva europea. Des de tallers a La Sénia fins a conferències sobre música de banda que tindran lloc al Campus Terres de l'Ebre de l'URV. Segons  la seva organitzadora, Mercè Gisbert, "hi ha molt poques activitats formatives d'aquestes característiques i és interessant fer-les visibles per millorar la formació musical no només dels professionals si no també dels que 'practiquen' música a les nostres associacions musicals". 

   

Més informació: 

III Festival de Músiques en Terres de Cruïlla
musiquesenterresdecruilla.wordpress.com

1r Aplec del Sénia
Dissabte 31 d'octubre, 00h - La Sénia
(Fitxa d'agenda Surtdecasa

També et pot interessar