Surtdecasa Ebre
,
18/03/2013
Música

The New Raemon a Tortosa

Una de les propostes indies més aplaudides del panorama musical català actuarà al bar Casa Maso
Tot i que les Terres de l'Ebre mai no han aparegut al mapa dels circuits de música independent, fa uns mesos que aquesta premissa està començant a canviar. Aquest dissabte dia 16 de febrer, l'actuació de Ramon Rodriguez, líder de la banda The New Raemon, representarà un punt d'inflexió al territori o, fins i tot, una consagració d'aquesta tesi de resurrecció.
 
L'autor i vocalista de The New Raemon, un dels músics més aclamats en els darrers temps, actuarà en solitari i en acústic a Casa Maso fent un forat a la gira que el porta per les principals capitals de l'estat, últimament amb la banda andalusa Maga.
 
The New Raemon presentarà a Tortosa el seu últim treball Tinieblas por fin, el seu quart disc, una ocasió única per gaudir del seu estil intimista, de lletres intel·ligents i plenes de dobles sentits i com no, d'una instrumentalització més experimental que mai, des que el vam conéixer amb A propósito de Garfunkel.
 
A més, aquesta cita musical arribarà al seu clímax absolut quan es presenti l'últim videoclip de la banda, Marathon Man, protagonitzat per la ballarina tortosina Anna Hierro i realitzat per Marta Puig (Lyona). 
 
Definitivament, sembla que a Tortosa comença a despertar una inicipient escena musical indie. De moment és una aposta tímida, però amb una continuïtat que ja la fa digna de menció. Darrera d'aquesta aposta més apassionada que econòmicament solvent, hi ha l'impulsor del blog de música La Voz Telúrica, Sergi Altadill, conegut pels melòmans i noctàmbuls com Roco, que ha trobat la complicitat de Paco Llopis, propietari de Casa Maso.
 
Per aquest escenari ja han passat noms com Carlos Cros, Pajarita, Lyona, Verkeren o Laura Adán Dj i, ben aviat,  si tot va com s'espera, hi actuaran altres artistes com Pau Vallvé, Señor Mostaza, Olivia de Happyland o Francisco Nixon.
 
--
  

També et pot interessar