Judit Monclús
,
12/07/2017
Música

Amb l’estiu, arriba l’eclosió del Sirga Festival

Del 14 al 22 de juliol, Flix acull el gruix de les activitats del festival internacional de música contemporània i patrimoni local
Sintètic

Foto: 

Cedida
L’experimentació sonora i la nova creació musical que sorgeix a les Terres de l’Ebre són els eixos als voltant dels que gira el Sirga Festival, la cita cultural que uneix la creació artística amb el patrimoni històric i cultural del territori. Enguany arriba a la quarta edició estenent-se en el calendari. Així, des del passat 29 d’abril i fins l’11 de novembre proposa diferents cites musicals amb l’objectiu de potenciar la creació sonora i musical d’arreu com un valor i un motor de progrés. Amb l’arribada de l’estiu, però, el Sirga concentra la seva màxima activitat del 14 al 22 de juliol i ho fa a Flix, on va néixer el festival.

Concerts

- Morphosis Ensemble
Ca Don Ventura serà el 14 de juliol (20h) l’escenari del concert de Morphosis Ensemble, un conjunt de música contemporània format per diferents músics de les Terres de l’Ebre i de la resta de Catalunya compromès en la difusió de la música instrumental i l’electroacústica més actual. La seva estructura és variable i el seu objectiu és donar a conèixer els seus integrants, compromesos en la recerca de nous llenguatges musicals amb molta pedagogia i creació.

- L’hora de l’electrònica
El 19 de juliol a la plaça dels Peixos (22:30h), Flix acollirà un concert amb obres electròniques combinades amb vídeos a càrrec d’Angel Faraldo, Edgar Barroso, Gary Berger, Helga Arias Parra, Medin Peiron i Xavier Gelabert. L’endemà, 20 de juliol, Ivan Ferrer-Orozco oferirà un concert de música electroacústica al refugi antiaeri (22:30h)

- Percussió ben acompanyada
El 22 de juliol a la plaça de la Música (19:30h) hi haurà el concert de guitarra elèctrica i percussió de Ruben Martinez Orio i Primoz Sucik. Unes hores més tard, a les 23h, i a la plaça Major, serà el torn de la flautista italiana Alessandra Rambolà i de la percussionista Núria Andorrà, que oferiran un concert amb els alumnes del taller d’interpretació musical i d’improvisació musical.

 

Classes magistrals

Del 18 al 22 de juliol, l’Escola de Música acollirà dues ‘masterclass’. Una anirà a càrrec d’Alessandra Rambolà i de Núria Andorrà, mentre que l’altra comptarà amb The Third Guy Primoz Sukic (guitarra elèctrica) i Ruben Martinez Orio (percussió). Les dues classes magistrals versaran sobre la interpretació i la improvisació musical.

Disc - Dj
 

Taller de DJ’s

Finalment, del 20 al 22 de Juliol, la Sala Polivalent de la Unió Social de Flix acollirà un taller de Dj's amb Juan Queija. Tot i que està adreçat principalment als més joves, també està obert a tots aquells interessats en la música electrònica i els seus estils. Tothom qui vulgui hi podrà aprendre a mesclar i punxar música Dance, Techno, House i Experimental, entre altres estils.

 

Entrades

Totes les actuacions i concerts seran d’entrada lliure però a la sortida de cada espectacle es podrà col·laborar amb el projecte del Sirga Festival amb un donatiu voluntari. Es tracta de la modalitat de la taquilla inversa, és a dir, l’espectador paga al final del concert en funció del que li ha agradat l’espectacle. Amb aquesta iniciativa, el festival vol afavorir la participació de tothom, sigui quin sigui el seu poder adquisitiu i la seva situació econòmica.

Més informació: 

També et pot interessar