EmporiOM

Foto: 

Cedida

Fer ioga al jaciment grecoromà d'Empúries

Un dia sencer dedicat a la salut, el benestar i el coneixement en un indret màgic i energètic
Surtdecasa
,
13/06/2023
Activa't
El proper dissabte 17 de juny tindrà lloc la jornada EmporiOM, un esdeveniment que pretén unir la saviesa de les cultures ancestrals grega, llatina i índia portant el ioga a aquest indret màgic i energètic. El jaciment grecoromà d'Empúries, el més important de Catalunya, serà l'escenari per dedicar un dia sencer a la salut, el benestar i el coneixement. A Empúries conviuen les restes d'una ciutat grega -l'enclavament colonial d'Empòrion- amb les d'una ciutat romana, l'antiga Emporiae, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d'un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior. Empúries constitueix així un lloc privilegiat d'unió de cultures i, per tant, s'hi pressuposa una energia latent que va inspirar una època daurada i que encara perviu gràcies a les restes arqueològiques. El projecte EmporiOM neix d'una xarxa de persones apassionades pel ioga i tot el que aquesta pràctica vital aporta a les nostres vides. Us hem destacat allò que no us podeu perdre.

1. La cultura grega
La jornada començarà a les 6 del matí, just quan comenci a sortir el sol. En aquest moment, es practicaran diferents versions de ioga, com el Hatha ioga, i també les respiracions, que s'anomenen paraniama, juntament amb una meditació guiada per Xavi Punsola. Un escenari, al costat del mar, on es veurà com l'astre rei es va aixecant i la llum va canviant al ritme del despertar del nostre cos. Durant el matí, es farà una visita teatralitzada al conjunt arqueològic d’Empúries, a càrrec del Museu Arqueològic de Catalunya, on es podrà descobrir, amb materials i documentació, part de la història del lloc.

2. Elevar l'energia al fòrum romà
Com l'energia de l'imperi romà és més forta i més contundent, podríem dir, més yang, l'activació total del cos i la ment vindrà a la tarda. A les 18 hores hi haurà una classe de filosofia grega i filosofia del ioga, que posarà en context la pràctica del ioga d'acord amb el coneixement ancestral d'Orient, a través de les semblances o diferències que aquest té amb el coneixement generat a la Grècia clàssica. A continuació, seguirà una sessió de pranaiama i mediació i una altra de ioga Kundalini, entre moltes altres activitats que podreu trobar en el programa.

  • imatge de control 1per1

 


3. Música
A la tarda, hi haurà un concert de Kirtan, que en sànscrit vol dir "repetir", i que és una pràctica espiritual mil·lenària originària de l'Índia, on s'uneixen un grup de persones per meditar a través del cant i la lloança a la divinitat. És un tipus específic de Bhajan, que és el nom que rep en sànscrit una cançó devocional a l'Hinduisme. En aquest cas, es comptarà amb la presència de Luca 'Spirit: Lucas Masciano (veu i guitarra), percussió, violí i veus.

4. Menjar vegà
Com ja sabem, l'alimentació és una part importantíssima de la filosofia del ioga, i de les cures cap al nostre cos. Per això, durant tota la jornada es podran degustar diferents especialitats, començant per un esmorzar vegà, mediterrani i km 0 a càrrec de l'ecoxef Matthias Hespe de l'Espai CuinarSa (amb el suport del Club de Benestar del Patronat de Turisme de Girona Costa Brava). També dir que de 19 a 23h hi haurà la Shanti Caravan de crêpes vegetarianes, aigua, sucs i infusions.

Més informació: 

Web EmporiOM
Instagram Emporiomyoga

A

També et pot interessar