Foto: 

cedida

Un estiu farcit d'exposicions imprescindibles a Platja d'Aro

Una retrospectiva de l'obra de Francesc Artigau o les escultures més espectaculars de Clemente Ochoa són algunes de les propostes
Surtdecasa Empordà
,
25/07/2017
Arts
Algun eixelebrat a la sala que pensi que l'estiu només és per anar a la platja? Que en una meca de l'estiueig no es poden visitar exposicions d'allò més recomanables? Per l'amor de Déu! Aquest estiu la localitat baixempordanesa es llança de caps a la vitrina. No feu l'orni i no us les perdeu: valen molt la pena. Us les expliquem. Benvinguts a Platja d'Aro!
Més de cinquanta anys de trajectòria de Francesc Artigau
A partir del 5 d'agost podreu visitar aquesta retrospectiva de l'obra de Francesc Artigau Seguí. Hi trobareu una sel·lecció de 45 obres que volen donar una visió panoràmica de la seva trajectòria professional. Des del 1960 l'artista treballa incansablement en el seu de Barcelona, l'espai on ha gestat obres per més de 70 exposicions personals, sense contar les exposicions col·lectives amb altres artistes. L'exposició és un viatge en la recerca d'un estil propi que ha anat evolucionant al llarg dels anys, sempre però, amb una rellevància de colors vius i llums tènues que acompanyen els espais irreals de perspectives impossibles. Així ho argumenta Barbara Machi, autora del text que acompanya la mostra: "una presència cromàtica i un equilibri compositiu impecables captiva la mirada. L'ull ja no abandona la tela un cop adverteix que l'espectacle sensorial amaga un entramat complex: la voluntària ambigüitat espacial generada per les lleugeres desviacions de perspectives i per una il·luminació d'origen misteriosa alerten que estem lluny de la il·lusió mimètica”.
On: Castell de Benedormiens, Castell d'Aro
Quan: Del 5 d'agost al 17 de setembre
Horaris: De dimarts a divendres de 18 a 21h | Caps de setmana  festius, d'11 a 12h i de 18 a 21h
 
 
Summer Lovin', una col·lectiva internacional 100% d'estiu
La natura i el mar, la sensualitat i la gola, els plaers de la festa i de la nit, la bellesa del cos i la vanitat humana són alguns dels temes envers es vol reflexionar a l'exposició Col·lectiva Internacional d'Art Contemporani de la Masia Bas. Una msotra amb un total de 41 artistes d'arreu del món. Els artistes participants són catalans, coreans, europeus, nord-americans, sud-americans i del Pròxim Orient. La Masia Bas formava part del conjunt d'habitatges que es van anar estenent per la Vall d'Aro, des de l'interior vers el mar, a partir del segle XVI, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, es va estrenar l'estiu passat com a nou espai expositiu municipal.
On: Masia Bas, Platja d'Aro
Quan: Del 8 de juliol a l'11 de setembre
Horaris: De dimarts a divendres de 18 a 21h ;| Caps de setmana  festius, d'11 a 12h i de 18 a 21h
 
 
Les escultures més espectaculars de Clemente Ochoa
Des del 2014 aquest espai natural de Platja d'Aro ha sigut l'escenari de gran escultures, un parc urbà de 150.000 m² que ja s'ha consolidat plenament com un de les sales d'exposició més interessants de l'Empordà. Des del 14 de juliol s'hi poden trobar les escultures de gran format de Clemente Ochoa, obres de fins a tres metres i mig d'alçada i elaborades amb acer, bronze i acer inoxidable. Les formes de Clemente Ochoa parteixen sempre del cos humà i a través d'elles busca noves formes, moviments i emocions, en la seva trajectòria "ha evolucionat des de plantejaments clàssics, i successivament expressionistes i orgànics, per arribar a assolir mitjançant l'estilització antropomòrfica una abstracció personal" diu Raquel Medina en el text de la mostra.
On: Parc dels Estanys, Platja d'Aro
Quan: Del 15 de juliol al 28 de gener
Horaris: De juliol a a setembre de 7 a 21h | D'octubre a gener de 8 a 18h

Més informació: 

A

També et pot interessar