,
05/05/2015
Teràpies

Endintsant-nos en l’Homeopatia (III part)

Amb aquesta tercera entrega continuem desembolcallant aquesta medicina alternativa cada cop més demandada per molts i més integrada en el nostre dia a dia.

L’homeopatia té efectes secundaris?

El medicament homeopàtic, en actuar només a nivell dinàmic, no produeix efectes secundaris que puguin lesionar els òrgans. Només pot produir agreujaments inicials en el pla funcional o dinàmic, quan la sensibilitat del pacient és elevada o bé quan la potència administrada és excessiva. Són típiques les sensacions gripals, el mal de cap o un malestar general que no arriben a superar les 48h. L'objectiu ideal, però, és arribar a la curació sense cap tipus d'agreujament, ajustant la potència al màxim per a què la reacció sigui eficaç però sense causar molèsties.

L'homeopatia és molt lenta?

L'homeopatia, prescrita adequadament, és molt més ràpida, eficaç i d'acció duradora que la medicina convencional en casos aguts (otàlgies, neuràlgies, dolors i inflamacions traumàtiques...).

Un altre tipus d'evolució és la que veiem en les malalties cròniques, molt més complexes i llargues de curar. L'homeopatia té sempre per objectiu guarir tot l'organisme, produint un funcionament harmoniós en tots els nivells de l'ésser, no només un momentani alleujament dels símptomes específics. De vegades aquest procés dura setmanes o mesos, i en els casos més greus pot durar   anys. Els pacients de vegades van a l'homeòpata amb la idea de què és probable que tingui lloc un miracle i quan el procés és més lent del que esperaven rebutgen l'homeopatia i busquen una altra teràpia. Les lleis de la Naturalesa tenen el seu propi ritme i no van més ràpid per més que ho desitgem.

El temps requerit per a una curació depèn de varis factors:

  • l'estat de la força vital al principi del tractament. Un pacient amb una forta constitució respondrà més ràpidament, mentre que un altre amb poca vitalitat tardarà més
  • factors hereditaris. Els pacients en les famílies dels quals hi ha moltes malalties cròniques, necessitaran probablement més temps per a curar-se
  • molt temps amb dieta pobra, sense exercici físic, abús d'alcohol o medicaments
  • llargues històries de moltes malalties agudes tractades amb molts medicaments al·lopàtics presenten més problemes per al tractament homeopàtic
  • temps que es pren l'homeòpata per a trobar el medicament indicat. No és fàcil i pot portar algun temps d'estudi minuciós

L'homeopatia és una medicina que exigeix molt del metge i del pacient. No és una teràpia en la què el pacient gairebé sense pensar comunica el diagnòstic dels metges al·lopàtics, rep una pastilla i es cura. Es requereix molta auto observació objectiva, una actitud de simpatia i col·laboració cap a la feina a la que s'enfronta l'homeòpata, una bona disposició per a evitar factors inhibidors i la saviesa necessària per a no impacientar-se durant qualsevol crisi curativa que tingui lloc. Generalment, són responsabilitats bastant fàcils d'assumir i els resultats són, per tant, gratificants.

 

I en embarassades com funciona?

Les dosis homeopàtiques són tan petites que no tenen cap capacitat de produir lesions orgàniques. La seva capacitat tòxica està reduïda a la mínima expressió. Com que els remeis homeopàtics treballen a favor dels mecanismes de restauració de l'organisme, simplement accelerant el procés natural que per sí mateix ja intentava portar a terme, no s'ha de témer cap reacció adversa, ni cap lesió orgànica, ni molt menys fetal. Durant l'embaràs, qualsevol trastorn o malaltia accidental que es presenti pot i és recomanable ser tractada amb medicació homeopàtica, que és molt més segura i eficaç que els remeis convencionals.

El mateix és vàlid per als nens o per a les persones grans o molt debilitades.

 

Leire Vallmajó, Metgessa i Homeòpata de Centre Geo

www.centregeo.com

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.