,
28/09/2015
Teràpies

Homeopatia i Espiritualitat

Tots nosaltres posseïm un camí espiritual únic per a cada individu, que és la manera en què ens comprometem amb la vida i allò que otorga significat a la nostra existència. Podem saber si ens trobem en el camí correcte, inclús encara que no sapiguem dir exactament de què es tracta: quan seguim el camí correcte tenim una sensació de congruència en les nostres activitats, i ens adonem que passem més temps fent coses que ens omplen d'energia. Una prova senzilla que indica si seguim el camí adequat consisteix en preguntar-nos quant temps dediquem al dia a fer coses que ens agraden o ens commouen de veritat, i quant temps passem fent coses que d'alguna manera ens desperten sensacions negatives.

Si fem el que desitgem fer perquè està d'acord amb el nostre jo més profund, no actuem degut a la culpa, l'obligació o la necessitat, sinó perquè no deixa de ser l'expressió natural de la nostra essència.
El fet de sentir-nos segurs sobre la nostra finalitat a la vida afecta automàticament a les persones que ens envolten: tots nosaltres coneixem a persones que considerem sàvies o de bon cor, persones que escolten i ajuden els demés. Estan activament compromeses amb la vida i contemplen les situacions a les que s'enfronten amb una perspectiva optimista. Sembla que han trobat i es guien per un mapa personal i podem percebre en elles una consciència intel.ligent de les coses i un esperit alegre. L'energia flueix naturalment a través d'aquestes persones, el que els permet oferir-la a altres individus, ja que no necessiten retenir-la ni reclamar-la com si fos exclusivament de la seva propietat.
Tots nosaltres experimentem de vegades bloquejos que impedeixen que l'energia flueixi lliurement, el que ens dificulta realitzar les nostres intencions. Si examinem com portem a terme les activitats diàries veurem quin és el resultat d'aquesta forma d'energia alterada. Els bloquejos que hi ha a la nostra vida solen adoptar la forma d'un remei homeopàtic, així que aquest remei serà el més adequat per a què ens resituem respecte al nostre propi camí.
Quan passem per experiències difícils i no les resolem de la manera adequada, les nostres respostes creen distorsions en l'energia de l'interior del cos, com remolins en una corrent d'aigua. Aquestes formes distorsionades influeixen a la seva vegada en la manera en què responem a les situacions, de manera que cada vegada quedem més immersos en els problemes i més allunyats del propòsit de l'ànima, i si no les sabem tractar adequadament, es reproduïran en tots els aspectes de la vida diària. Un remei homeopàtic pot reequilibrar la forma d'energia distorsionada i alliberar l'ànima per a què continuï el seu camí. Un cop l'energia torna a fluïr lliurement serem capaços de crear la nostra pròpia trajectòria personal.

El camí cap a la curació implica reconciliar les intencions amb les accions, els desitjos amb la voluntat i el que som amb el que ens agradaria ser. Implica esforçar-se per reunir tots els aspectes de la nostra vida en una relació que integri tots ells.
L'ànima és la nostra connexió personal amb la dimensió espiritual, mentre que la personalitat és més un reflexe de l'ego. Ajustar l'ànima amb el món de l'esperit , més que amb el món de l'ego personal i del materialisme suposa un repte, ja que requereix que siguem conscients de les nostres accions i intencions i que superem la resistència, la inèrcia i l'egoïsme d'una perspectiva centrada en l'ego. Com a individus, necessitem un ego o sentit del jo forts per a poder fer front a les demandes d'una vida sempre en tensió, però ser conscient dels límits d'aquest ego pot ajudar a l'ànima a expressar-se. 
El cos físic és essencial per a poder manifestar el propòsit de l'ànima, ja que és a través del cos com trobem la manera d'expressar la nostra visió personal de la vida. El cos físic és tant un motllo per al cos d'energia com una manifestació d'aquest. El fet de què l'energia flueixi lliurement o no en el nostre cos determina com actuem en el món:  quan ens quedem bloquejats en una determinada postura o actitut davant la vida, l'energia que normalment flueix amb llibertat a través del cos d'energia es bloqueja i queda estancada en certes zones. Les mallties poden ser una manifestació concreta d'aquest estancament. Un cop reequilibrada l'alteració energètica d'un individu, els altres símptomes de desequilibri, sigui físic o emocional, normalment es resoldran per sí mateixos.

Els remeis homeopàtics treballen amb el cos d'energia. L'art de l'homeopatia és l'art de fer coincidir les formes d'energia dels remeis amb les formes del nostre cos d'energia. 
Gran part de la diferència en com responen les persones a l'homeopatia resideix en si un individu està predisposat a fer un viatge en pos de la seva ànima, però l'altra part depèn de l'habilitat de l'homeòpata per a poder sanar, per a sintonitzar amb el pacient i percebre el que es necessita a fi de desfer els bloquejos i alliberar en cada persona l'energia anímica.
Ja que l'ànima té la seva pròpia saviesa el resultat d'un tractament no sempre pot predir-se. En general, primer millora l'energia i després l'estat psicològic, seguit d'una millora en els símptomes físics. En ocasions, un remei homeopàtic agreuja els símptomes psicològics. Són sentiments que ja existien sota la superfície però dels que la persona té por degut a la seva intensitat o bé als canvis que hauria de realitzar si reconegués la seva existència. És possible que la persona al principi estigui més angoixada, com a resultat d'adonar-se de la distància a la que sembla trobar-se en el viatge cap a la seva ànima i es vegi obligada a començar a fer-se càrrec d'ella mateixa i prendre les decisions necessàries per a tornar a seguir el curs de la vida.
Algunes persones descobreixen que és més fàcil quedar-se amb el que els resulta familiar que arriscar-se a fracassar i de vegades no saben exactament com realitzar els canvis. Altres intenten ignorar, negar o reprimir el problema del que són conscients gràcies a l'acció del remei.

Per a algunes persones prendre un remei comporta profunds efectes en les seves circumstàncies diàries, mobilitzant l'energia interna necessària per a realitzar alguns ajustaments a la seva vida, difícils però necessaris. És possible que decideixin canviar de feina o acabar una relació, o alterar la relació d'una persona amb amistats de tota la vida, a mesura que sent més confiança en sí mateixa per a dir el que pensa i el que sent.
En ocasions la gent s'aterroritza quan ja no sent el nus interior que els absorbia tanta energia i un cop aquesta torna a fluïr lliurement, poden arribar a interpretar la nova sensació d'amplitut com indici d'un creixent buit interior. Podem intentar disfrutar amb el procés de descobrir com podem manifestar la nova sensació de benestar, enlloc d'afanyar-nos a col.locar una altra cosa en el lloc del buit. És important deixar que el temps actuï per a què finalment emergeixi alguna cosa nova, enlloc de tenir por als canvis.

Preparació per al treball de l'ànima. Maneres de purificar el cos d'energia abans de començar el treball de la teràpia homeopàtica:

.  Alliberar-nos de les toxines més evidents:  cafè, te, tabac, a més d'altres drogues més fortes
.  No utilitzar drogues recreatives i, sempre que sigui possible, evitar els medicaments convencionals perquè tots tenen efectes negatius sobre la salut a més dels positius
.  Dieta ( menjar sa, fresc i orgànic per a minimitzar el nivell de toxines químiques que ingerim ) i activitat física regular per a contribuïr al bon funcionament del cos
.  Estar atent als nivells d'energia; si tenim un nivell baix necessitem relaxar-nos, descansar més i ser nosaltres mateixos enlloc d'estar continuament fent coses i exigint molt al cos
.  Crear cert espai mental a través d'algun tipus de pràctica de meditació o altres formes senzilles com estar tranquil.lament asseguts durant mitja hora al dia gaudint de la naturalesa
.  Posar atenció a la classe de persones amb les que passem el temps i les activitats en que ocupem el dia i reflexionar sobre si ens buiden d'energia o bé ens inspiren

 

Per la Dra. Leire Vallmajó, homeòpata de Centre Geo

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.