,
28/12/2015
Teràpies

¿Poses a la teva pell el què no et pots posar a la teva boca?

Hi ha qui diu que el què et poses a la pell triga 26 segons en arribar al torrent sanguini. Hi ha qui diu que són 14 segons i fins i tot menys temps. En qualsevol cas, ningú nega que el què et poses a la pell formarà part de la sang ben aviat.

Els Parabens són els conservants més barats i efectius usats per la indústria cosmètica i representen un verí diari per al cos, entre d’altres coses, perquè la molècula s'assembla molt a la dels nostres estrògens naturals i el cos la podria confondre fàcilment, provocant una disfunció hormonal.

                                               

                  

La pell és l'òrgan més gran del cos i té la funció d'ajudar-nos a respirar (entre d’altres).Si procurem evitar els ingredients de síntesis com perfums, parabens, silicones, olis minerals derivats del petroli (parafines, vaselines…), Lauryl sulfat, Laureth sulfat, sals d’amoni….que moltes vegades eviten que la pell respiri i s'oxigeni adequadament, i ens decantem per productes cosmètics amb ingredients naturals, assegurarem una pell oxigenada, nodrida i hidratada.

D'altra banda, la pasta de dents que podem comprar arreu no és comestible i conté bona part d'ingredients nocius (veure http://loalternativosana.com/la-pasta-dental-y-sus-consecuencias-en-el-cuerpo/) ...  però cada dia sembla ser que n'ingerim una mica i "tan tranquils".

Fa uns quants anys vaig tenir la sort de topar amb una dona austríaca, la Heidi Penterling, mestra en reflexologia podal i mare de 9 fills, que havia decidit no donar productes químics als seus petits. La seva àvia li havia ensenyat, des de ben petita, tot el que sabia sobre plantes medicinals i com usar-les. Aquests coneixements es remunten al segle XVII i ara pràcticament ja s’han perdut.

                                         

                              

Amb aquesta saviesa heretada i els nous coneixements que anava adquirint, poc a poc va anar elaborant diferents cremes per als seus fills: per al constipat, per al mal de panxa, per a protegir-los del fred i el vent, per al sol amb protecció natural UV, per a les dents.....i fins i tot per quan estaven tristos. Ben aviat, els companys d'escola i els amics també van voler fer servir les seves cremes. Des d’aquell moment fins a l’actualitat, es va anar gestant una petita empresa familiar que fins i tot exporta a altres països europeus.

La Heidi també va fundar una associació amb el mateix nom de l’empresa Gluecklich und Gesund ( Sà i Feliç ), la qual recull antics remeis naturals, fomenta l’alimentació saludable i vegetariana, i ajuda a persones malaltes o sense recursos a recuperar-se.

A partir d’haver conegut les cremes i el seu entorn a Àustria, vaig decidir integrar-les a la meva vida diària i vaig anar deixant de fer servir tots els productes industrials que havia utilitzat fins aleshores, tant a casa com a la consulta.

La qualitat de les cremes és òptima i ecològica i el seu ús és tant intern com extern . Per exemple, la crema EPE, composta per Eucaliptus i Menta piperita (ideal per a estats de tos o congestió), es pot untar bé per a tot el pit i esquena, i també menjar-ne unes culleradetes de tant en tant. El meu fill de 2 anys i mig ja me la demana quan veu que té tos: "Mama, em poses Epe de la Heidi?"

 Si vols saber més informació sobre les cremes pots contactar amb mi o visitar la pàgina web de la Heidi  http://www.glueckundgesund.com

 

 

Núria Martínez i Sayas

Osteòpata i Kinesiòloga.

Osteòpata de Centre Geo.

 

Telf. 639 853 592 

Mail: nuriasay@yahoo.de

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.